Weather Icon

Τσαβούσογλου: Οι σχέσεις Τουρκίας – Ελλάδας έχουν χρόνια και περίπλοκα προβλήματα

Τσαβούσογλου: Οι σχέσεις Τουρκίας – Ελλάδας έχουν χρόνια και περίπλοκα προβλήματα

Οι εκλογές είναι μια νέα αρχή για τα ελληνοτουρκικά, είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Για «χρόνια και περίπλοκα προβλήματα» στα ελληνοτουρκικά έκανε λόγο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σημειώνοντας πως «οι εκλογές είναι μια νέα αρχή».

«Τα ελληνοτουρκικά προβλήματα είναι πολύ περίπλοκα. Οι εκλογές είναι μια νέα αρχή. Τα προβλήματά μας είναι προβλήματα που δεν έχουν λυθεί εδώ και χρόνια. Οι περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας, οι νησίδες και οι ύφαλοι, των οποίων η ιδιοκτησία δεν είναι ξεκάθαρη με συμφωνίες, είναι εύκολο να λυθούν;» σημείωσε σε συνέντευξη του στο HaberTurk ο Τσαβούσογλου.

Συνεχίζοντας, ο Τούρκος υπουργός πρόσθεσε ότι «(οι Έλληνες) χρεώνουν 10 μίλια πάνω από 6 μίλια. Και πάλι το καθεστώς των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών. Η απαίτηση για 10 μίλια εναέριου χώρου είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο.

Αυτό που έχει σημασία είναι αν η άλλη πλευρά, η Ελλάδα, θα κάνει βήματα σε αυτά τα θέματα. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι “δεν διαπραγματευόμαστε έξω από τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες”. Η ελληνική πλευρά λέει ας μιλήσουμε μόνο για ένα πράγμα. Εμείς λέμε ότι θα συνεχίσουμε να τα λέμε όσο συνεχίζονται τα άλλα προβλήματα».

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube