REAL TIME |

ΗΠΑ 18 Μαΐου 2023

Το 61% των Ρεπουμπλικάνων «ψηφίζει» Τραμπ σε νέα δημοσκόπηση

Το 61% των Ρεπουμπλικάνων «ψηφίζει» Τραμπ σε νέα δημοσκόπηση

REUTERS/Brian Snyder

Δημοσκοπική άνοδος Τραμπ

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον Ντε Σάντις, που ακόμη δεν έχει ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του, ακολουθεί πολύ πιο πίσω, με 18%.

Το 61% των ψηφοφόρων του Ρεπουμπλικανικού κόμματος παρουσιάζεται να στηρίζει την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ ενόψει των προεδρικών εκλογών που πρόκειται να διεξαχθούν το 2024 στις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες μετρήσεις (2024 GOP Primary Tracker) της εταιρείας δημοσκοπήσεων Morning Consult, ο Ντόναλντ Τραμπ παρουσιάζεται να συγκεντρώνει 61%, διατηρώντας προβάδισμα δεκάδων ποσοστιαίων μονάδων έναντι όλων των άλλων προεδρικών υποψηφίων της Ρεπουμπλικανικής παράταξης.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον Ντε Σάντις, που ακόμη δεν έχει ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του, ακολουθεί δεύτερος με 18%, ενώ ο πρώην αντιπρόεδρος Μάικ Πενς είναι ακόμη πιο πίσω, στο 6%, πάνω από τη Νίκι Χέιλι (4%) και τον Βιβέκ Ραμασουάμι (4%).

Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube