Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 3 Μαΐου 2023

Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν τρία ουκρανικά μαχητικά μέσα σε 24 ώρες

Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν τρία ουκρανικά μαχητικά μέσα σε 24 ώρες

Στόχοι των επιθέσεων ήταν το αρχηγείο του στόλου, ενεργειακές εγκαταστάσεις και στρατιωτικά αεροδρόμια

Στην κατάρριψη δύο ουκρανικών MiG-29 και ενός επιθετικού αεροσκάφους Su-25, προχώρησε ο ρωσικός στρατός, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

“Τρία αεροσκάφη της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας καταστράφηκαν από συστήματα αεράμυνας. Δύο ουκρανικά μαχητικά MiG-29 καταρρίφθηκαν στην Ουλιανίβκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ και στην Μυρολιουμπίβκα στην περιοχή Χερσώνα. Επιπλέον, ένα αεροσκάφος Su-25 καταρρίφθηκε στο Veletenskoye, στην περιοχή Χερσώνα”, ανέφερε το RuMoD.

Εν τω μεταξύ, τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη που προσπαθούσαν να επιτεθούν στο έδαφος της Κριμαίας, δήλωσε ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης, Μιχαήλ Ραζβοζάεφ.

“Όταν προσπάθησαν να προσεγγίσουν τον κόλπο της Σεβαστούπολης, οι δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν ένα drone. Το δεύτερο μη επανδρωμένο αεροσκάφος, όπως αναφέρουν ορισμένα μέσα ενημέρωσης, καταρρίφθηκε πάνω από το έδαφος της Δημοκρατίας της Κριμαίας”, έγραψε στο κανάλι Telegram, όπως μετέδωσε το Ria.

Ο κυβερνήτης πρόσθεσε ότι τώρα η πόλη είναι ήρεμη, αλλά όλες οι δυνάμεις και οι υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή. Οι ειδικοί συνεχίζουν να παρακολουθούν την κατάσταση. Από τον περασμένο Ιούλιο, ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη προσπαθούν να επιτεθούν στη Σεβαστούπολη, την κύρια βάση του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, εκτός από άλλες περιοχές της Κριμαίας.

Στόχοι των επιθέσεων ήταν το αρχηγείο του στόλου, ενεργειακές εγκαταστάσεις και στρατιωτικά αεροδρόμια.

Ουκρανικές επιθέσεις στη Ρωσία;

Σύμφωνα με το Eurasian Times, ένα ρωσικό εργοστάσιο, στο οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις και το οποίο είναι γνωστό για την παραγωγή πυραυλικών συστημάτων πολλαπλών εκτοξεύσεων (MLRS), τυλίχθηκε πρόσφατα σε πυρκαγιά, με τις φλόγες να βγαίνουν από το συγκρότημα.
Την είδηση μετέδωσε πρώτη η Kommersant, μια μεγάλη ρωσική εφημερίδα που ανήκει σε ολιγάρχη, η οποία επικαλέστηκε δήλωση του υπουργείου.
Περίπου στις 8 μ.μ. τοπική ώρα στις 29 Απριλίου, ξέσπασε πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της PJSC Motovilikha Plants στην πόλη Περμ της κεντρικής Ρωσίας.
Το γραφείο Τύπου της PJSC Motovilikha Plants επιβεβαίωσε επίσης τις αναφορές για πυρκαγιά στον υποσταθμό μετασχηματιστή του εργοστασίου. Το ρωσικό Υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης δήλωσε ότι μια ομάδα στάλθηκε για να διαχειριστεί τη φωτιά, η οποία φαίνεται ότι είχε εξαπλωθεί σε μια έκταση 10 τετραγωνικών μέτρων.
Το υπουργείο πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κατάφεραν γρήγορα να ελέγξουν τη φωτιά στο εργοστάσιο. Οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης σημειώνουν ότι η πυρκαγιά δεν προκάλεσε καμία επίπτωση στην παροχή ρεύματος του λεβητοστασίου.
Αρκετές φωτογραφίες και βίντεο έχουν κοινοποιηθεί σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου του Twitter.
Ένα απόσπασμα δείχνει τη φωτιά που μαίνεται και ένα μεγάλο σύννεφο καπνού από κοντινή απόσταση.

Εν τω μεταξύ, μια σειρά φωτογραφιών και βίντεο που αναρτήθηκαν από το ανεξάρτητο ειδησεογραφικό πρόγραμμα Perm 36.6 απεικονίζει το σύννεφο καπνού από πολύ μεγαλύτερη απόσταση.
Ο Anton Gerashchenko, σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, μοιράστηκε επίσης ένα βίντεο της πυρκαγιάς στο Twitter. Δεν είναι ακόμη γνωστό τι αντίκτυπο θα έχει η πυρκαγιά στις παραγωγικές δυνατότητες του εργοστασίου ή στην ευρύτερη βιομηχανία όπλων στη Ρωσία.
Η Kommersant ανέφερε ότι η PJSC Motovilikha Plants είναι το μοναδικό εργοστάσιο της Ρωσίας που παράγει πυραυλικά συστήματα πολλαπλών εκτοξεύσεων (MLRS). Τα όπλα αυτά χρησιμοποιούνται ευρέως στον σύγχρονο πόλεμο. Εκτοξεύουν πολλαπλούς πυραύλους σε σημαντικές αποστάσεις σε γρήγορη διαδοχή.
Το εργοστάσιο είναι υπεύθυνο για την παραγωγή πυραυλικών συστημάτων πολλαπλής εκτόξευσης, συμπεριλαμβανομένων των Tornado-S και Tornado-G, ικανών να εκτοξεύουν μια σειρά πυραύλων με διαφορετικές κεφαλές και να πλήττουν ταυτόχρονα πολλαπλούς στόχους με αποστάσεις έως και 120 χιλιόμετρα.
Νωρίτερα, ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Yuri Knutov δήλωσε σε συνέντευξή του ότι “αν μιλάμε για τα HIMARS, τότε τα συστήματα Tornado-S με βεληνεκές βολής 120 χιλιομέτρων και δυνατότητα κατεύθυνσης κάθε πυραύλου ξεχωριστά έχουν ήδη περάσει στην πρώτη γραμμή. Είναι πολύ πιο ισχυρά από τα HIMARS”.

Russia-MLRS-fire-1920x960.jpg


www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube