Σε προσωρινή κατάπαυση του πυρός συμφώνησαν το Ισραήλ και παλαιστινιακές ένοπλες οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας, μετά τις εκτοξεύσεις ρουκετών από τον αποκλεισμένο θύλακα και τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα σε αντίποινα, που ακολούθησαν τον θάνατο παλαιστίνιου απεργού πείνας σε ισραηλινή φυλακή.

Η «αμοιβαία και ταυτόχρονη» κατάπαυση του πυρός τέθηκε σε ισχύ στις 03:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Συμφωνήθηκε με μεσολάβηση της Αιγύπτου, του Κατάρ και του ΟΗΕ, διευκρίνισαν παλαιστίνιοι αξιωματούχοι στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Νωρίτερα, η Χαμάς, η ισλαμιστική οργάνωση που κυβερνά την Λωρίδα της Γάζας, παλαιστινιακό θύλακα υπό ισραηλινό αποκλεισμό, ανακοίνωσε ότι ο ηγέτης της, ο Ισμαήλ Χανίγια, διεξάγει συνομιλίες με αξιωματούχους των κυβερνήσεων της Αιγύπτου και του Κατάρ ώστε να μεσολαβήσουν για να τερματιστεί η «επίθεση στη Γάζα» που εξαπέλυσε το Ισραήλ.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε χθες Τρίτη πλήγματα στον θύλακα σε αντίποινα για τις εκτοξεύσεις περίπου 30 ρουκετών από παλαιστίνιους μαχητές μετά τον θάνατο κρατουμένου σε ισραηλινή φυλακή έπειτα από σχεδόν ενενήντα ημέρες απεργίας πείνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ