Έφοδο στα γραφεία της τουρκικής εφημερίδας Sabah στην Φρανκφούρτη, πραγματοποίησε η γερμανική αστυνομία, συλλαμβάνοντας τους αρχισυντάκτες Ισμαήλ Ερέλ και Τζεμίλ Αλμπάι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο εκπροσωπος τυπου της Τουρκικής Προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, κατήγγειλε ότι οι συλλήψεις έγιναν κατόπιν μήνυσης μέλους του “τρομοκρατικού” -όπως το χαρακτηριζει η Άγκυρα -δικτύου Γκιουλέν (FETO).

Παράλληλα, κατηγόρησε τις γερμανικές αρχές, ότι προστατεύουν τα μέλη της οργάνωσης.

“Καλούμε τις γερμανικές αρχές, οι οποίες προστατεύουν τα μέλη της FETO και αποδέχονται τις δραστηριότητες αυτής της αιματηρής τρομοκρατικής οργάνωσης, να πάρουν πίσω αυτή την λάθος απόφαση”, δήλωσε συγκεκριμένα.

“Οι επιδρομές νωρίς το πρωί στα σπίτια και τα γραφεία Τούρκων δημοσιογράφων, καθώς και η κράτησή τους και η κατάσχεση του εξοπλισμού τους λόγω του ρεπορτάζ τους κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO στη Γερμανία, αποτελούν σαφή επίσης

“Θεωρούμε απαράδεκτη την κίνηση της Γερμανίας να φιμώσει τους δημοσιογράφους και ανησυχούμε για την ασφυκτική πίεση στην ελευθερία του Τύπου στη χώρα”, πρόσθεσε.

Οι συλλήψεις προκάλεσαν τις διαμαρτυρίες γερμανικών δημοσιογραφικών ενώσεων ενώ το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επικοινώνησε με τις γερμανικές αρχές και απαίτησε την άμεση απελευθέρωση των δημοσιογράφων, σύμφωνα με το Anadolu.

naftemporiki.gr