REAL TIME |

Weather Icon

Στην «Thracian Star 23» συμμετείχαν μαχητικά της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας! Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στη Βουλγαρία

Στην «Thracian Star 23» συμμετείχαν μαχητικά της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας! Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στη Βουλγαρία

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στη διμερή άσκηση με την επωνυμία «Thracian Star 23» που πραγματοποιήθηκε από 24 έως 28 Απριλίου, στο FIR Σόφιας, με τη συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών από την Βουλγαρία.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, η άσκηση τύπου INVITEX-LIVEX (Invitation to an Exercise-Live Exercise) μικρής κλίμακας, εντάσσεται στο πλέγμα των διεθνών δράσεων των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν σκοπό την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας με σύμμαχες χώρες, και συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας των συμμετεχόντων σε διμερές και διασυμμαχικό πλαίσιο.

Σκοπός της άσκησης ήταν η εκπαίδευση και εξοικείωση των Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλγαρίας επί των διαδικασιών τυποποίησης της Συμμαχίας (ΝΑΤΟ Standards) σε αντικείμενα αεροπορικής φύσεως, και κατά την διάρκειά της εκτελέστηκαν αντικείμενα εκπαίδευσης μάχης μεταξύ διαφορετικών τύπων αεροσκαφών (Dissimilar Air Combat Training – DACT) με σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια αυξανόμενης δυσκολίας και πολυπλοκότητας σε αντικείμενα αέρος – αέρος (Air to Air).

Η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε σε αυτήν με δύο μαχητικά F-16 της 111 Πτέρυγας Μάχης, ενώ από πλευράς Πολεμικής Αεροπορίας της Βουλγαρίας συμμετείχαν δύο αεροσκάφη MIG-29.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube