Σοϊγκού: Θα χτυπήσουμε τις γραμμές μεταφοράς των όπλων της Δύσης στην Ουκρανία

Σοϊγκού: Θα χτυπήσουμε τις γραμμές μεταφοράς των όπλων της Δύσης στην Ουκρανία

Η Δύση αυξάνει τις προμήθειες όπλων στο Κίεβο

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκεί Σοϊγκού δήλωσε σήμερα ότι η Δύση αυξάνει τις προμήθειες εξοπλισμού και όπλων στο Κίεβο ενόψει αυτού που είπε ότι θα είναι “μεγάλης κλίμακας” ουκρανική επίθεση και δήλωσε ότι η Μόσχα θα πλήξει τις όποιες διαδρομές εφοδιασμού εντοπίσει.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο Σοϊγκού δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία προκαλεί “αποτελεσματική ζημιά με πυρά στον εχθρό” και ότι τα όπλα της Δύσης δεν θα αλλάξουν την έκβαση της “ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης” της Μόσχας στην Ουκρανία. Οι δηλώσεις του έγιναν λίγο αφού η Ουκρανία εξαπέλυσε τη μεγαλύτερή της επίθεση με drone στη Μόσχα, αν και το υπουργείο του Σοϊγκού ανέφερε ότι οι ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε οκτώ drones.

“Σήμερα το πρωί, το καθεστώς του Κιέβου πραγματοποίησε τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή της Μόσχας. Σε στόχους αμάχων, το σημειώνω αυτό”, δήλωσε ο Σοϊγκού.

Σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας αρνήθηκε ότι το Κίεβο έχει άμεση ανάμιξη στη σημερινή επίθεση στη Μόσχα αλλά δήλωσε ότι η Ουκρανία χαίρεται όταν παρακολουθεί τέτοια περιστατικά και προέβλεψε ότι θα υπάρξουν και άλλα.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube