REAL TIME |

Weather Icon
Παιδεία 26 Μαΐου 2023

Σεμινάριο Infokids «Πώς θα ανακαλύψω τα ταλέντα και τα χαρίσματα του παιδιού μου»

Σεμινάριο Infokids «Πώς θα ανακαλύψω τα ταλέντα και τα χαρίσματα του παιδιού μου»

Η σχολική χρονιά πλησιάζει στο τέλος της και οι περισσότεροι γονείς, ακόμα κι αν τα παιδιά τους απέχουν ακόμα από την διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, αναπόφευκτα αναρωτιούνται τι αποκόμισε το παιδί τους από την χρονιά που πέρασε και ποιες έδειξε να είναι οι κλίσεις και τα ταλέντα του.

Τι σημαίνει, όμως, ταλέντο; Είμαστε σε θέση να το ανακαλύψουμε; Και -αφού το κάνουμε- πώς θα βοηθήσουμε το παιδί μας να το καλλιεργήσει; Επιπλέον, τι διαφορά έχει από το χάρισμα; Και γιατί έχει σημασία να το αναγνωρίσουμε;

Απαντήσεις σε αυτά και ακόμα περισσότερα θα δωθούν στους γονείς που θα παρακολουθήσουν το τελευταίο σεμινάριο του Infokids.gr για τη φετινή σεζόν, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Μαΐου, ώρα 13:00-15:00 στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με θέμα «Πώς θα ανακαλύψω τα ταλέντα και τα χαρίσματα του παιδιού μου». Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ.

Οι ομιλητές του σεμιναρίου:

Ο κ. Δημήτρης Μπουρσινός, Ψυχολόγος.

Η κ. Αθηνά (Νανά) Τσουμάκη, Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας και δημιουργός του κέντρου Σταδιοδρομίας και Συμβουλευτικής athinaedu.com

Η κ. Βασιλική Ζαφειροπούλου, συντονίστρια εργαστηρίων κίνησης και θεατρικού παιχνιδι στο dos.

Χαιρετισμό θα απευθύνει…

Η κ. Δήμητρα Καραμπελιά, ιδρύτρια και επιμελήτρια του προγράμματος dos, το οποίο δραστηριοποιείται στα εργαστηριακά μαθήματα Τέχνης για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Πώς θα συμμετέχω στο σεμινάριο

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι ΔΩΡΕΑΝ, απαιτείται ωστόσο να συμπληρώσετε αυτή τη ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.  Συμπληρώνοντας την παραπάνω φόρμα έχετε εγγραφεί επιτυχώς και δεν θα λάβετε άλλο email επιβεβαίωσης από εμάς.

Λίγα λόγια για τον Χώρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών “dos, experiments in creativity

Το dos δραστηριοποιείται στα εργαστηριακά μαθήματα Τέχνης για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Τα εργαστήρια του dos προσφέρουν τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν τί είναι Τέχνη μαθαίνοντας για τις διαφορετικές μορφές της: τα εικαστικά, το θέατρο, το χορό, τη μουσική, πολλά ακόμα και ……όλα αυτά μαζί!

Τα εργαστήρια στοχεύουν μέσω του πειραματισμού με διαφορετικά εκφραστικά μέσα να ανοίξουν ένα δρόμο στα παιδιά ώστε να αναπτύξουν τις αντιληπτικές τους ικανότητες και δεξιότητες, τη γλώσσα και το σώμα τους, τη δυνατότητα αυτοέκφρασης και την επικοινωνία με τους άλλους, την κριτική σκέψη και την αποδοχή του διαφορετικού, τη φαντασία και την ευρηματικότητα.

Να τους δώσει με απλά λόγια τη δυνατότητα να αντιληφθούν τον κόσμο.

Στο dos η εκπαίδευση στην Τέχνη γίνεται με οδηγό το παιχνίδι. Γιατί το παιχνίδι δεν είναι μια συγκεκριμένη δραστηριότητα – είναι μια εκπαιδευτική προσέγγιση: ένας σαγηνευτικός, διασκεδαστικός, αισιόδοξος τρόπος να ανακαλύψεις τον κόσμο.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι της πόλης και έναν χώρο όπου η Τέχνη συναντά τον Πολιτισμό. Ο λόγος για το κορυφαίο σωζόμενο ελληνικό θεατρικό κτίριο του 19ου αιώνα, ένα μεγαλοπρεπές οικοδόμημα σε μπαρόκ σχέδιο του αρχιτέκτονα καθ. Ι. Λαζαρίμου, το οποίο άνοιξε επίσημα τις πόρτες του τον Απρίλιο του 1895. Κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν ο Πειραιάς αποκλείστηκε από τις δυνάμεις του Αντάντ, το θέατρο κατελήφθη από Γάλλους στρατιώτες, ενώ για δύο χρόνια φιλοξένησε μικρασιάτες πρόσφυγες. Ο βομβαρδισμός του Πειραιά το ‘44 έπληξε μεγάλο μέρος του, ενώ η κατάστασή του επιβαρύνθηκε από τους σεισμούς του 1981 και του 1999. Δεν σταμάτησε να λειτουργεί, από τότε και μετά, μα η αποκατάστασή του ήταν απαραίτητη. Αυτή ξεκίνησε τον Μάιο του 2008, με πλήρη στερέωση ενίσχυση και αποκατάσταση ολόκληρου του κελύφους καθώς και των εσωτερικών χώρων. Το έργο παραδόθηκε τον Οκτώβριο του 2013, ενώ φέτος γίνεται ακόμα πιο προσβάσιμο στο ευρύ κοινό, από κάθε περιοχή της πρωτεύουσας, χάρη στην έναρξη λειτουργίας του Σταθμού Μετρό “Δημοτικό Θέατρο”, τον περασμένο μήνα.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube