Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 19 Μαΐου 2023

Πρέσβης Ρωσίας στον ΟΗΕ: Θα εξουδετερώσουμε κάθε απειλή στην Ουκρανία

Πρέσβης Ρωσίας στον ΟΗΕ: Θα εξουδετερώσουμε κάθε απειλή στην Ουκρανία

Ρωσία: Οι στόχοι της στρατιωτικής επιχείρησης θα επιτευχθούν

Ο Ρώσος μόνιμος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ κατηγόρησε τη Δύση για τους καθημερινούς βομβαρδισμούς στο Donbass

Η Ρωσία επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξουδετερώσει τις απειλές για την ασφάλειά της που προέρχονται από την Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος μόνιμος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας.
«Η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξουδετερώσει την απειλή για την ασφάλειά της.
Οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης θα επιτευχθούν», τόνισε.
Πρόσθεσε ότι η Δύση δεν θυμάται ποτέ την προστασία των αμάχων και τους κανόνες του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου στην περίπτωση του βομβαρδισμού των πόλεων του Donbass από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Σύμφωνα με τον Nebenzya, «οι επιθέσεις του καθεστώτος του Κιέβου στην αστική υποδομή και στον άμαχο πληθυσμό του Donbass είναι καθημερινή πραγματικότητα».
«Το Donetsk βρίσκεται υπό συνεχή βομβαρδισμό από το 2014 και τώρα υπάρχουν καθημερινές αναφορές για απώλειες αμάχων εκεί», είπε ο Ρώσος διπλωμάτης.
«Οι δυτικές χώρες το γνωρίζουν καλά, αλλά όταν πρόκειται για αυτές τις πόλεις, δεν σκέφτονται ποτέ την προστασία των αμάχων ή τους κανόνες του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.
Δεν ντρέπονται καθόλου για το γεγονός ότι αυτές οι επιθέσεις γίνονται με όπλα που προμήθευσαν», πρόσθεσε.www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube