Weather Icon

Πάμπος Χαραλάμπους: Το ΡΚΚ δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση

Πάμπος Χαραλάμπους: Το ΡΚΚ δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση

Πώς υπέκυψε η Κύπρος στους εκβιασμούς της Τουρκίας

Ο Πάμπος Χαραλάμπους, εκ μέρους του «Κυκλαμίνου», απευθύνεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και τον υπουργό Εξωτερικών σχετικά με την υπόθεση Αγιάς.

Με την πρόσφατη υπόθεση του Κενάν Αγιάς (Kenan Ayas) εναντίον του οποίου εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις γερμανικές Αρχές, μπαίνει αυτή τη στιγμή σε προτεραιότητα μια πρωτοβουλία της κυβέρνησής μας με αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για αποχαρακτηρισμό του Κόμματος Εργασίας του Κουρδιστάν (PKK). Να αφαιρεθεί από την Ευρωπαϊκή λίστα τρομοκρατικών οργανώσεων.

Αυτή η ενέργεια των γερμανικών Αρχών πηγάζει από το γεγονός ότι το φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας κατάφερε να πείσει τη «Δύση» να περιλάβει το PKK στη λίστα τρομοκρατικών οργανώσεων, μαζί με την Αλ Κάιντα και τον ISIS δηλαδή! Με τις πιέσεις που συνεχώς εξασκεί καταφέρνει να διατηρείται το ΡΚΚ σε αυτήν την περιβόητη λίστα. Εκμεταλλευόμενη τη σημασία που δίνεται στη γεωστρατηγική της θέση, χρησιμοποιεί τη συμπερίληψη του ΡΚΚ σε αυτή τη λίστα για να αποσπάσει από τις Αρχές ευρωπαϊκών και άλλων χωρών την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης Κούρδων πολιτικών προσώπων που δρουν στην Ευρώπη και ανά το παγκόσμιο. Πρόσφατα δε, τώρα που η Σουηδία και η Φινλανδία ζήτησαν να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ –κι επειδή χρειάζεται ομοφωνία των μελών της Συμμαχίας για ένταξή τους– για να δώσει την συγκατάθεσή της εκβιάζει και εξασφαλίζει πιο συχνά την έκδοση Κούρδων πολιτικών και ακτιβιστών τους οποίους κατηγορεί ως τρομοκράτες – μέλη του PKK. 

Συχνάκις στις ανακοινώσεις μας έχουμε καλέσει την κυπριακή κυβέρνηση να πρωτοστατήσει σε αυτό το θέμα. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν είχαμε απολύτως καμία ανταπόκριση. Δεν νοείται, κατά την γνώμη μας, η κυβέρνηση της Κύπρου, η οποία έχει υποστεί την βαρβαρότητα του κράτους-bully της περιοχής, Τουρκία, να μην στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα του κουρδικού λαού, ο οποίος υπέστη και υπόκειται, ανάλογη δοκιμασία από το ίδιο διαχρονικά φασιστικό καθεστώς. 

Σύμφωνα με γνωμάτευση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας του νομικού εμπειρογνώμονα, καθηγητή Eric David, το PKK δεν μπορεί να θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση αλλά οργάνωση που βρίσκεται σε εμπόλεμη σύρραξη με το τουρκικό κράτος. Εκ τούτου προκύπτει πως σε περιπτώσεις που σχετίζονται με το ΡΚΚ, δεν πρέπει να εφαρμόζεται κάποιος αντιτρομοκρατικός νόμος, αλλά η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Εκφράζουμε την απαρέσκειά μας για την ως τώρα στάση των κυπριακών Αρχών και ελπίζουμε ότι το αίτημά μας θα εισακουστεί εκ μέρους σας και ότι θα προωθήσετε το θέμα προς τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εν τέλει, ζητούμε μιαν συνάντηση μαζί σας με στόχο την παροχή οποιωνδήποτε λεπτομερειών και διευκρινίσεων πιθανό να επιθυμείτε καθώς και τον διακανονισμό επικοινωνίας και συντονισμού με εμπλεκόμενα κυβερνητικά όργανα.

Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube