ΗΠΑ , Ινδία 17 Μαΐου 2023

Οι ΗΠΑ μειώνουν τις χρονικές διαδικασίες για την έκδοση βίζας στους Ινδούς φοιτητές

Οι ΗΠΑ μειώνουν τις χρονικές διαδικασίες για την έκδοση βίζας στους Ινδούς φοιτητές

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ινδία, Έρικ Γκαρσέτι δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Ινδία ενσαρκώνει τα όνειρα του κόσμου σήμερα. “Η Ινδία ενσαρκώνει τα όνειρα του κόσμου σήμερα. Δεν έχει σημασία από πού προέρχεστε, δεν έχει σημασία ποιοι είναι οι γονείς σας, δεν έχει σημασία ποια θρησκεία ασκείτε, δεν έχει σημασία ποια γλώσσα μιλάτε. Το μόνο που έχει σημασία είναι τα όνειρα στην καρδιά σας. Και αυτά τα όνειρα της Ινδίας πραγματοποιούνται κάθε μέρα”, δήλωσε ο Γκαρσέτι τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Σαμπαρμάτι Άσραμ στο Γκουτζαράτ.

Το Άσραμ, επίσης γνωστό ως Άσραμ Γκάντι, βρίσκεται στο προάστιο Σαμπαρμάτι του Αχμενταμπάντ και έχει γίνει μάρτυρας πολλών σημαντικών ιστορικών γεγονότων. Ο Γκαρσέτι είπε, ” Θέλω να ευχαριστήσω όλους στο Αχμενταμπάντ που ήταν ήδη τόσο υπέροχοι οικοδεσπότες. Ως το πρώτο μου ταξίδι μακριά από την εθνική πρωτεύουσα, ήταν σημαντικό για μένα να έρθω σε αυτό το μέρος και εδώ στο Γκουτζαράτ, που έχει παράγει τόσους πολλούς ηγέτες για αυτή τη χώρα που έχει παράγει τόσο πολύ εμπόριο, τόση σύνδεση, τόση ευημερία και τόση ειρήνη που έχει προέλθει από αυτό το μέρος.”

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ είπε επίσης, ότι ” τις επόμενες δύο εβδομάδες, ανοίγουμε την επόμενη φουρνιά φοιτητικών θεωρήσεων και αναθέτουμε στους εργαζόμενους μας να επικεντρωθούν σε αυτό όσο μπορούν. Νομίζω ότι θα δείξουμε ότι φέτος θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τους προηγούμενους αριθμούς και να φτάσουμε σε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό. Ο Πρόεδρος μου είπε να μειώσω τον χρόνο έκδοσης βίζας όχι μόνο για τους φοιτητές αλλά και για τους επισκέπτες για πρώτη φορά: ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ινδία, Έρικ Γκαρτσέτι για το θέμα της φοιτητικής βίζας των ΗΠΑ. Ο Γκαρσέτι κατά την άφιξή του στο Ασράμ Σαμπαρμάτι, ήταν γκαρλαντισμένος και χαιρέτησε τους ανθρώπους εκεί με το παραδοσιακό “Νάμαστε”.”

Ο Μαχάτμα Γκάντι κατοικούσε σε ένα μικρό εξοχικό που είναι τώρα γνωστό ως “Χρίνταγια (καρδιά) Κουντζ” ενώ ήταν στη Σαμπαρμάτι. Είναι μια τοποθεσία σημαντικής ιστορικής σημασίας όπου οι επισκέπτες μπορούν ακόμα να δουν μερικά από τα αντικείμενα που χρησιμοποίησε ο Γκάντι, αλλά και την αλληλογραφία του

Ο Γκαρτσέτι είχε δημοσιεύσει νωρίτερα ένα βίντεο στο Twitter που αφηγείται την επίσκεψή του στο Μαχαράστρα Bhawan στο Δελχί.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube