Weather Icon

Οι ΗΠΑ εξέφρασαν την ανησυχία τους για την απαγόρευση πτήσεων αρμενικών αεροσκαφών στον τουρκικό εναέριο χώρο

Οι ΗΠΑ εξέφρασαν την ανησυχία τους για την απαγόρευση πτήσεων αρμενικών αεροσκαφών στον τουρκικό εναέριο χώρο

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ εξέφρασε την ανησυχία του για την απόφαση της Τουρκίας να αναστείλει τις άδειες πτήσεων για τις αρμενικές αεροπορικές εταιρείες. Аυτό δήλωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του Λουρέρ, όπως μεταδίδει το Armenpress.

“Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν σθεναρά την εξομάλυνση των Аρμενοτουρκικών σχέσεων, κάτι που θα ήταν καλό για ολόκληρη την περιοχή. Είμαστε απογοητευμένοι από την ανακοίνωση της Τουρκίας ότι αναστέλλει την άδεια για τις αρμενικές αεροπορικές εταιρείες να πετούν μέσω του εδάφους της. Οι προηγούμενες συμφωνίες μεταξύ των χωρών για την αποκατάσταση των αεροπορικών συνδέσεων ήταν ένα σημαντικό μέσο για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης. Ελπίζουμε ειλικρινά ότι η Τουρκία και η Αρμενία μπορούν να συνεχίσουν να αποκαθιστούν τους οικονομικούς δεσμούς και να ανοίξουν τις μεταφορικές συνδέσεις”, σημείωσε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube