REAL TIME |

Weather Icon

Ο Ζελένσκι κάλεσε τον Μόντι να μεσολαβήσει για την ειρήνη στην Ουκρανία

Ο Ζελένσκι κάλεσε τον Μόντι να μεσολαβήσει για την ειρήνη στην Ουκρανία

Τη μεσολάβηση του πρωθυπουργού της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, την επίτευξη της ειρήνης στην Ουκρανία, ζήτησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της G7, το Σάββατο 20 Μαΐου 2023.

“Η δημοκρατία χρειάζεται περισσότερα. Νομίζω ότι χρειαζόμαστε σαφή παγκόσμια ηγεσία της Δημοκρατίας. Αυτό είναι το κύριο πράγμα που παρέχουμε με τη συνεργασία μας”, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.


Ο Ζελένσκι κάλεσε τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι να συμμετάσχει στην ουκρανική πρωτοβουλία για τη φόρμουλα ειρήνης και τον ευχαρίστησε επίσης για την υποστήριξη της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της χώρας.

«Είχα μια συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι στην Ιαπωνία. Ενημέρωσα λεπτομερώς τον συνομιλητή για την ουκρανική Πρωτοβουλία για την ειρηνευτική φόρμουλα και κάλεσα την Ινδία να συμμετάσχει στην εφαρμογή της. Μίλησα για τις ανάγκες της Ουκρανίας στην ανθρωπιστική αποναρκοθέτηση και τα κινητά νοσοκομεία. Ευχαριστώ την Ινδία για την υποστήριξη της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της χώρας μας, ιδίως στις πλατφόρμες διεθνών οργανισμών, και για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος στο Twitter.

Στη συνάντηση, ο πρωθυπουργός Μόντι διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να βοηθήσει στην επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Ο Ζελένσκι από την πλευρά του δήλωσε, ότι πιστεύει ότι η Ινδία θα συμμετάσχει στην αποκατάσταση της διεθνούς τάξης που βασίζεται σε κανόνες που χρειάζονται όλα τα ελεύθερα έθνη.

«Ενημέρωσε τον Μόντι σχετικά με την πρόοδο της φόρμουλας ειρήνης μας. Έχουμε ήδη περάσει πολλά στάδια παρουσίασης της φόρμουλας σε ηγέτες και χώρες από διάφορα μέρη του κόσμου. Την ημέρα πριν από την επιτυχή παρουσίαση της φόρμουλας στους συμμετέχοντες στη Σύνοδο Κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου. Πιστεύω ότι η Ινδία θα συμμετάσχει στην αποκατάσταση της διεθνούς τάξης που βασίζεται σε κανόνες που χρειάζονται όλα τα ελεύθερα έθνη», ανέφερε ο Ζελένσκι στο Twitter.

H συνάντηση Μόντι-Ζελένσκι ήταν η πρώτη μεταξύ των δύο ηγετών μετά την έναρξη του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας στις 24 Φεβρουαρίου 2022. Όπως αναφέρουν πηγές, από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση στην Ουκρανία, ο Πρωθυπουργός Μόντι έχει μιλήσει με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν καθώς και με τον Πρόεδρο Ζελένσκι αρκετές φορές.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το τετ α τετ Μόντι-Ζελένσκι, έγινε πρώτο θέμα στα ιαπωνικά πρωτοσέλιδα, όπως μεταφέρει το ινδικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube