Weather Icon
Ιταλία , Λιβύη 4 Μαΐου 2023

Ο στρατηγός Χαφτάρ στην Ρώμη – Πιθανή συνάντηση με την Μελόνι

Ο στρατηγός Χαφτάρ στην Ρώμη – Πιθανή συνάντηση με την Μελόνι

Ο Χαφτάρ παραμένει στο προσκήνιο

Ο Λίβυος στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ βρίσκεται από τη Τετάρτη, στην Ρώμη και σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ιταλικού Τύπου, είναι πιθανό να έχει συνάντηση με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι. Χθες, όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, o Χαφτάρ συναντήθηκε με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι.

Σύμφωνα με το Ansa, «χάρη σε πρόσφατη συμφωνία του με την κυβέρνηση της Τρίπολης, ο Χαφτάρ είναι και πάλι ένας από τους καθοριστικούς συνομιλητές στην Λιβύη, παρά το ότι το 2019 εξαπέλυσε επίθεση κατά της Τρίπολης, η οποία απέτυχε και προκάλεσε εμφύλιο πόλεμο που διήρκεσε μήνες».

Στις 28 Ιανουαρίου, η Ιταλίδα πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί την Τρίπολη μαζί με τους υπουργούς Εξωτερικών και Εσωτερικών της κυβέρνησής της, αλλά δεν κατέστη δυνατό να μεταβεί στην Βεγγάζη για συνάντηση με τον στρατηγό Χαφτάρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube