Weather Icon

Ο… ”μυστηριώδης φόβος” για νέες ελληνοποιήσεις μεταναστών από ΣΥΡΙΖΑ

Ο… ”μυστηριώδης φόβος” για νέες ελληνοποιήσεις μεταναστών από ΣΥΡΙΖΑ

  Διάβαζα τις προάλλες πολλά και διάφορα για τον… ”μυστηριώδη φόβο” που διακατέχει, λέει, μέρος της κοινής γνώμης εμποδίζοντάς την να εκδηλώσει (στις δημοσκοπικές έρευνες) την πολιτική της προτίμηση στον ΣΥΡΙΖΑ.

  Το πήρα για αστείο στην αρχή, όταν το πρωτοδιάβασα. Μα είδα να συνεχίζεται το ”παραμύθι”  περί ”κρυπτοσυριζαίων” λόγω… ”ωτακουστή” Μητσοτάκη, και συνειδητοποίησα την αλήθεια. Την αλήθεια με τα μάτια της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 Την αλήθεια που επιβεβαιώνει, πέραν των άλλων, και η εκπρόσωπος Τύπου της Κουμουνδούρου Πόπη Τσαπανίδου, η οποία ”τρέμει” το ενδεχόμενο αδιαφάνειας στις δημοσκοπήσεις και κάνει ό,τι μπορεί — με τις συχνές παρεμβάσεις της — για να αποδείξει ότι είναι βασιλικότερη του ”βασιλέως”  αρχηγού της Αλέξη Τσίπρα.

 Η αλήθεια είναι, εν προκειμένω, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ — έχοντας εξαντλήσει τα ”πυρομαχικά” του κατά της κυβέρνησης (σ.σ εκμεταλλεύθηκε μέχρις εξαντλήσεως το ζήτημα των υποκλοπών και τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη δια των φιλικών του ΜΜΕ) — αποδίδει τη δημοσκοπική αδυναμία του να καρπωθεί τις απώλειες της ΝΔ στον φόβο των οπαδών του.

   Στον φόβο των οπαδών του λόγω… καταγραφής τους από το λογισμικό κατασκοπείας Predator, όπως είπε… έμφοβος ο αρχηγός του Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο OPEN [εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», δημοσ. Δημήτρης Καμπουράκης και Παναγιώτη Στάθης]), με αποτέλεσμα να αποφεύγουν αυτοί να εκδηλωθούν δημοσκοπικά.

   Ο φόβος της επερχόμενης ήττας οδηγεί σε πανικό, είναι φανερό. Και απόδειξη αυτού, σε πολιτικό επίπεδο, είναι η αμφισβήτηση των δημοσκοπικών ερευνών από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ερευνών οι οποίες βγάζουν έωλα τα όσα λέει στις προεκλογικές ομιλίες του ο Αλέξης Τσίπρας. Ότι θα τα πάει, δηλαδή, καλύτερα το κόμμα του κι από το 2015 ακόμα…

   Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος, προφανώς, για κάθε υποψήφιο πρωθυπουργό. Κι αυτό γιατί — στην αδημονία του να ρίξει τον πολιτικό του αντίπαλο — οδηγείται στον παραλογισμό. Παραλογισμό που αποτυπώνεται, εν προκειμένω, στη φημολογία περί ”μυστηριώδους φόβου” ο οποίος αναγκάζει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να ”κρύβονται” δημοσκοπικά αρνούμενοι να ομολογήσουν ότι θα τον ψηφίσουν.

  Παραλογισμό που οδηγεί από μιμήσεις και αντιγραφές σε πράσινο φόντο μέχρι λογικά άλματα γελοιότητας. Και λογικό άλμα γελοιότητας είναι η εντύπωση που δίνει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι έχει μετατρέψει σε κομματική ”γραμμή” την εν λόγω φήμη περί… ”κρυπτοσυριζαίων”, την οποία δεν αποκλείεται ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει διοχετεύσει, για να δικαιολογήσει τα ”λιμνάζοντα” δημοσκοπικά ποσοστά σου.

    Ποσοστά που έχουν να κάνουν, προφανώς με το επιβαρυμένο πολιτικό παρελθόν του λόγω τραυματικής εμπειρίας των πολιτών από την περίοδο διακυβέρνησής του.Τραυματικής εμπειρίας που προκάλεσαν κυρίως:

  1. Ο μνημονιακός λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σημαδεύτηκε από τις Βαρουφάκειες αλχημείες  του πρώτου εξαμήνου του ’15 με κίνδυνο να  διαλυθεί η χώρα, να πεταχτεί από την ΕΕ και να χρεοκοπήσει οικονομικά, ενώ λίγους μήνες πριν ετοιμαζόταν να βγει στις αγορές (βλ. έκκληση Σαμαρά για μη πρόωρες εκλογές και επιβεβαίωσή του από τον τότε πρόεδρο του Eurogroup και υπουργό Οικονομικών της ΟλλανδίαςΝτάισελμπλουμ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα το 2014 ετοιμαζόταν για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια [30 Ιανουαρίου 2015])…
  2. Η ‘εθνικά ασύμφορη’ ”Συμφωνία των Πρεσπών” (βλ. σχετική δήλωση Μητσοτάκη το ’18), που δεν αποτελεί έντιμο συμβιβασμό, όπως επεσήμαναν 11 πανεπιστημιακοί της χώρας μας τον Ιανουάριο του ’19 σε άρθρο τους δημοσιευθέν στην εφημερίδα ”Καθημερινή”(https://www.kathimerini.gr/politics/1004407/arthro-enteka-panepistimiakon-stin-k-i-symfonia-ton-prespon-den-apotelei-entimo-symvivasmo/).
  3. Η διαβρωτική εθνολογικά ”φιλομεταναστευτική” πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που κορυφώθηκε με τις ελληνοποιήσεις σε μόνιμη βάση (σ.σ: Σύμφωνα με δειγματοληπτικές καταμετρήσεις, οι ελληνοποιήσεις μεταναστών από 14.178 το 2015εκτοξεύτηκαν στις 33.487 το 2016 και στις 34.814 το 2017, ενώ από τον Οκτώβριο ως τον Δεκέμβριο του 2018 απονεμήθηκε ελληνική ιθαγένεια και πολιτογραφήθηκαν ”Έλληνες πολίτες” 1.515 πρόσωπα).

   Οι περισσότεροι από αυτούς που πήραν ελληνική ιθαγένεια ήταν Αλβανοί, Ουκρανοί, Γεωργιανοί και Ρουμάνοι, ενώ — από όσους αιτήθηκαν πολιτογράφηση — την πήραν δικαιολογημένα μόνο οι ομογενείς μας από Βόρεια Ήπειρο-Ρωσία-Κύπρο και τρεις ξένοι, τιμής ένεκεν: δύο Αιγύπτιοι — ο Ελ Χαμίσι Εμάντ και ο Μουσσά Μαχμούντ — και ένας Αλβανός (ο Τζέκα Γκανί), γιατί είχαν επιδείξει μεγάλο αλτρουισμό το δραματικό καλοκαίρι του ’18 στο Μάτι σώζοντας κόσμο (κυρίως παιδιά).

   Όλοι οι άλλοι νομιμοποιήθηκαν και εργαλειοποιήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ για ψηφοθηρικούς λόγους. Όπερ σημαίνει ότι το ”φιλομεταναστευτικό” πνεύμα του,  που κορυφώθηκε με τις ελληνοποιήσεις επί Κυβερνώσας Αριστεράς, ήταν στην ουσία χρησιμοθηρικό και όχι ανθρωπιστικό λόγω… ευαισθησίας των πολιτικών του.

   Με δεδομένα αυτά, είναι δικαιολογημένος ο φόβος πολλών ψηφοφόρων ότι  — τυχόν παλινόρθωση του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα — θα  συνοδευτεί από μπαράζ μεταναστευτικών ροών και  τσουνάμι ελληνοποιήσεων παράνομων μεταναστών.

   Το παρήγορο είναι, θα μου πείτε, ότι υπάρχει ο φράχτης στον Έβρο προς αποτροπή, αν και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Όμως τα προβλήματα στο μεταναστευτικό δεν περιορίζονται στον φράχτη και απαιτούν λύσεις αποσυμφόρησης δια των νομίμων επαναπροωθήσεων, για να μην υποστούμε εθνική αλλοίωση δεδομένης της συρρίκνωσης του πληθυσμού της Ελλάδας.

  Στην πολιτική των επαναπροωθήσεων, όμως, αντιτίθεται ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετώντας πλήρως την φιλομεταναστευτική ατζέντα του επικεφαλής της ΜΚΟ ”Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι” Παναγιώτη Δημητρά (γνωστού ως εθνικού μηνυτή στο μεταναστευτικό), με αφορμή την καταδίκη της χώρας μας το 2014 για το δραματικό αποτέλεσμα της βίαιης επαναπροώθησης στο Φαρμακονήσι.

   Σημειωτέον ότι τον Σεπτέμβριο του ’20, ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Νότη Μηταράκη για διενέργεια έρευνας των καταγγελιών ότι ”αρκετές ομάδες προσφύγων και μεταναστών επιστρέφονται (στην Τουρκία) με συνοπτικές διαδικασίες μετά την άφιξή τους στην Ελλάδα”.

 Δύο χρόνια αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2022, είχαμε νέες καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ για περίεργες επαναπροωθήσεις και εξαφανίσεις μεταναστών και προσφύγων, ενώ τον Ιανουάριο του ’23 το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης υιοθέτησε ασμένως τα fake news της ΜΚΟ Human Rights 360 για τους 38 και την (ανύπαρκτη) ”πεθαμένη μικρή Μαρία” στη νησίδα του Έβρου.

 Fake news που εξυπηρετούσαν την Τουρκία και τους λαθροδιακινητές και διέσυραν άδικα διεθνώς την Ελλάδα (σ.σ: η εν λόγω ΜΚΟ παραδέχθηκε σε ανακοίνωσή της τον Σεπτέμβριο του ’22 πως λανθασμένα υποστήριζε ότι η νησίδα στον Έβρο ήταν εντός ελληνικής επικράτειας), όπως υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ τότε παρουσιάζοντας απάνθρωπη τη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

   Αυτά για όσους έχουν ασθενή μνήμη και έχουν ξεχάσει το δόγμα της λογικής του ”ανοίξαμε και σας περιμένουμε” στο μεταναστευτικό, το οποίο εξακολουθεί να είναι ενταγμένο στη στρατηγική της μεταναστευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Για όσους έχουν ασθενή μνήμη και έμειναν στο πασχαλιάτικο ”κατηγορώ” του Αλέξη Τσίπρα για τις  αθρόες και ανεξέλεγκτες ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων, που έδωσαν τη χαριστική βολή στους κτηνοτρόφους και την πρωτογενή παραγωγή μας…

 

Κρινιώ Καλογερίδου

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube