Ο Κενάν Αγιάς είναι τόσο τρομοκράτης όσο ήταν ο Αυξεντίου και ο Παλληκαρίδης

Ο Κενάν Αγιάς είναι τόσο τρομοκράτης όσο ήταν ο Αυξεντίου και ο Παλληκαρίδης

Ξεκινάμε με ένα ακλόνητο δεδομένο. Ο Κούρδος Κενάν Αγιάς δεν είναι τρομοκράτης. Είναι τόσο τρομοκράτης, όσο ήταν ο Αυξεντίου και ο Παλληκαρίδης. Ο Κενάν Αγιάς δεν είναι τρομοκράτης. Είναι αγωνιστής για την ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την αξιοπρέπεια του κουρδικού λαού, την ανάγκη να έχουν οι Κούρδοι μια δική τους πατρίδα.

Πού βρίσκεται το «τρομοκρατικό» στοιχείο σ’ αυτόν τον αγώνα; Το ότι ο Κενάν Αγιάς δεν είναι τρομοκράτης το αποδέχθηκε και η Κυπριακή Δημοκρατία, που τον αναγνώρισε ως πολιτικό πρόσφυγα, πριν από δέκα χρόνια, αφού στην Τουρκία απειλείται η ζωή του. Τώρα, όμως, η ίδια η Κυπριακή Δημοκρατία που του παραχώρησε άσυλο, του το παίρνει πίσω και ετοιμάζεται να τον παραδώσει στη Γερμανία ως «τρομοκράτη».

Είναι τραγικό. Αυτός ο άνθρωπος βρισκόταν τα τελευταία δέκα χρόνια στην Κύπρο, χωρίς να ενοχλήσει κανέναν και χωρίς να ενοχληθεί από κανέναν, και ξαφνικά τον συλλάβαμε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας στις 15 Μαρτίου, επειδή το ζήτησαν οι γερμανικές Αρχές, που τους το ζήτησαν οι τουρκικές Αρχές.

Η κυπριακή Δικαιοσύνη (πρωτόδικο Δικαστήριο και Ανώτατο Δικαστήριο) απεφάνθη ότι ο Κενάν Αγιάς πρέπει να εκδοθεί στη Γερμανία, στη βάση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, σε σχέση με φερόμενη εμπλοκή του σε «τρομοκρατική οργάνωση» και συγκεκριμένα το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ). Όμως η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θεωρεί το κόμμα αυτό ως τρομοκρατικό και γι’ αυτό, άλλωστε, αποδέχθηκε τον Αγιάς ως πολιτικό πρόσφυγα. Γιατί, λοιπόν, να υπερισχύσει η άποψη της Γερμανίας, που είναι και άποψη της Τουρκίας;

Και για ποιαν ακριβώς αξιόποινη πράξη κατηγορείται ο Αγιάς, ώστε να δικαιολογείται η έκδοσή του; Διέπραξε, μήπως, κανέναν φόνο, όπως ο Ερντογάν που σκότωσε χιλιάδες Κούρδους αμάχους, κατά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του τουρκικού
στρατού στις κουρδικές περιοχές; Όσο για τους δύο όρους που έθεσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για την έκδοση του Αγιάς, δηλαδή, εάν καταδικαστεί στη Γερμανία, να εκτίσει την ποινή του στην Κύπρο, και να μην παραδοθεί στην Τουρκία, διερωτώμαι αν η γερμανική Δικαιοσύνη θα αποδεχθεί αυτούς τους όρους. Θα πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε αυτό, προτού τον εκδώσουμε.

Διότι εάν οι Γερμανοί αρνηθούν να εκπληρώσουν τους δύο όρους του κυπριακού Δικαστηρίου, τότε γιατί να τους τον δώσουμε; Για να τον ρίξουν στο στόμα του (γκρίζου) λύκου;

ΠΗΓΗ: Σημερινή – Μποξέρ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube