Weather Icon

Μιχάλης Ιγνατίου στη Hellas Journal: Η συνωμοσία εναντίον της Ελλάδας με τη «νεκρή Μαρία» στον Έβρο κατέπεσε σαν χάρτινος πύργος: Πλήρωσε για το καραμπινάτο ψέμα ο αρχισυντάκτης του Spiegel (video)

Μιχάλης Ιγνατίου στη Hellas Journal: Η συνωμοσία εναντίον της Ελλάδας με τη «νεκρή Μαρία» στον Έβρο κατέπεσε σαν χάρτινος πύργος: Πλήρωσε για το καραμπινάτο ψέμα ο αρχισυντάκτης του Spiegel (video)

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Hellas Journal, Ουάσιγκτον

Η ανακοίνωση του γερμανικού περιοδικού Spiegel ότι αντικατέστησε τον αρχισυντάκτη της Steffen Klusmann, μας αφορά. Διότι είναι αυτός που δημοσίευσε το ρεπορτάζ του ανταποκριτή του στην Ελλάδα, του Γιώργου Χρηστίδη, που αναφερόταν σε μία φρικτή ιστορία. Μόνο που δεν ήταν αληθινή ιστορία…

Ο ισχυρισμός ανέφερε ότι με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης πέθανε ένα πεντάχρονο κορίτσι, με το όνομα Μαρία, στον Έβρο, επειδή οι ελληνικές αρχές δεν επέτρεψαν δήθεν την είσοδο της πεντάχρονης, της οικογένειας της και άλλων προσφύγων από τη Συρία. Ήταν στα μέσα Ιουλίου της περασμένης χρονιάς.

Ήταν ένα καραμπινάτο ψέμα. Η συνάδελφος δημοσιογράφος Βασιλική Σιούτη και η ιστοσελίδα μας, αμέσως μεά, δεν πίστεψαν το ρεπορτάζ. Έμπαζε από παντού. Η Βασιλική σηκώθηκε από την Αθήνα και πήγε στον Έβρο. Το ρεπορτάζ της ήταν συγκλονιστικό. Απ’ εκεί και πέρα οι εξελίξεις είναι γνωστές.

Το γερμανικό περιοδικό, προς τιμή του, αναγνώρισε το τεράστιο λάθος και απέσυρε τα fake δημοσιεύματα του, τα οποία στο μεταξύ είχαν κάνει το γύρο του κόσμου. Ήταν μία τεράστια δυσφήμιση για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό.

  • Οι Τούρκοι και οι εχθροί της Ελλάδας είχαν αρχικά κάνει σημαία τα ψεύτικα ρεπορτάζ. Μέχρι που τους ξεσκέπασε η συνάδελφος της ιστοσελίδας Lifo. Συμπαρασταθήκαμε στη Βασιλική επειδή πιστέψαμε το ρεπορτάζ της και είχαμε τις ίδιες πληροφορίες. Η Βασιλική έσωσε την τιμή της Ελλάδας.

Η απόλυση του Steffen Klusmann, ήταν αναμενόμενη αν και άργησε. Όμως έχει ιδιαίτερη σημασία για τον τρόπο με τον οποίο οι ξένοι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν αυτούς που γράφουν ψεύτικα ρεπορτάζ.

Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν θα δούμε ποτέ την απόλυση ενός στελέχους Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) για τα πέτσινα ρεπορτάζ που έχουν «πλημμυρίσει» τα δικά μας μίντια. Πρόκειται για μάστιγα.

Αλλά, όλοι «στρουθοκαμηλίζουν». Βλέπουν το ψέμα και αντί να το πετάξουν στα σκουπίδια το δημοσιεύουν. Και αντί να απολογηθούν επιμένουν στο ψέμα…

ΟΙ ξένοι ανταποκριτές στην Ελλάδα, πολλοί εκ των οποίων είναι καταπληκτικοί, πρέπει να ξαναδούν πολλά από τα ρεπορτάζ συναδέλφων τους για το μεταναστευτικό. Πολλά ήταν αληθινά και γι’ αυτό λοιδορήθηκαν. Εμείς τα αναδημοσιεύσαμε και τους υποστηρίξαμε.

Αλλά αρκετά ήταν «φυτευμένα» για να πολεμηθεί η Ελλάδα και να εξυπηρετηθεί η Τουρκία που εργαλοποίησε τους άμοιρους μετανάστες και πρόσφυγες. Οι ξένοι συνάδελφοι που πλήγωσαν την Ελλάδα πρέπει να αναθεωρήσουν.

Η εκδίωξη του Steffen Klusmann, από την ιδιοκτησία του Spiegel είναι ένα εξαιρετικό γεγονός που θα επαναφέρει την πίστη στους αναγνώστες, ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Υπάρχει και ένα άλλο θέμα που πρέπει να το δουν οι δικοί μας πολιτικοί, οι οποίοι κάνουν σημαία ότι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ. Ιδιαίτερα για το μεταναστευτικό.

  • Οι «σύντροφοι» του ΣΥΡΙΖΑ πίστεψαν το fake ρεπορτάζ για τη «νεκρή Μαρία» και μέχρι προχθές, ο Γιώργος Τσίπρας που είναι και εξάδελφος του Αλέξη Τσίπρα, επέμενε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είχε δίκιο για το συγκεκριμένο θέμα. ΔΕΝ ΕΙΧΕ. Και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βρει το σθένος, και να απολογηθεί στον ελληνικό λαό.

Η απόλυση του αρχισυντάκτη του γερμανικού περιοδικού, που δημοσίευσε και διακίνησε το ψεύτικο ρεπορτάζ, αναγκάζει τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδεχθεί την αλήθεια για το περιστατικό που για 2-3 μήνες έβαλε την Ελλάδα στη γωνία.

Σίγουρα, μερικές φορές, ο τρόπος αντίδρασης της Πατρίδας μας στον υβριδικό πόλεμο της Τουρκίας, ξεπερνά τα όρια της νομιμότητας. Η πρόσφατη αποκάλυψη της εφημερίδας New York Times (ΕΔΩ), μας πονάει και μας ενοχλεί αφάνταστα. Αλλά είναι αληθινό…

Όμως, η ελληνική κυβέρνηση έχει και υποχρέωση να απαντήσει στις τουρκικές απειλές και στην εργαλειοποίηση των άμοιρων μεταναστών και προσφύγων από την κατοχική Τουρκία. Είναι θέμα ασφάλειας που αφορά την ελληνική κυριαρχία και ανεξαρτησία.

Δεν βλέπετε τι γίνεται στην Κύπρο; Μέσα σε λίγους μήνες το 10% του πληθυσμού είναι μετανάστες που έστειλε στις ελεύθερες περιχοές του νησιού η Τουρκία από τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο ελληνικός λαός και το κράτος έσωσαν και φιλοξένησαν χιλιάδες από αυτούς που μας έστειλε ο Ταγίπ Ερντογάν για να δημιουργήσει πολιτικό πρόβλημα στην Ελλάδα. Βρώμικο ρόλο έπαιξαν αρκετές Μη Κυβερνητικές Οργανώσει (ΜΚΟ). Η ελληνική κυβέρνηση έχει υποχρέωση να τις ερευνήσει…

Μετά την απόλυση του αρχισυντάκτη του Spiegel, πολλοί εντός και εκτός της χώρας μας, πρέπει να σκύψουν και να απολογηθούν. Και μερικοί ξένοι ανταποκριτές να αποδεχθούν ότι έγραφαν ψέματα εξυπηρετώντας το αυταρχικό καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν.

 

Η συνωμοσία εναντίον της Ελλάδας με τη «νεκρή Μαρία» στον Έβρο κατέπεσε σαν χάρτινος πύργος: Πλήρωσε για το καραμπινάτο ψέμα ο αρχισυντάκτης του Spiegel (video)

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube