Μη σοκαριστούν στην Αθήνα όταν δουν την πρόσφατη «διπλωματία των σεισμών» να σωριάζεται σε ερείπια, μετά την αναμενόμενη επανεκλογή του Ερντογάν

Μη σοκαριστούν στην Αθήνα όταν δουν την πρόσφατη «διπλωματία των σεισμών» να σωριάζεται σε ερείπια, μετά την αναμενόμενη επανεκλογή του Ερντογάν

Τελικά τα… κρεμμύδια του Κιλιτσντάρογλου δεν δούλεψαν. Η πλειοψηφία των Τούρκων φαίνεται ότι μπορεί να ζήσει και χωρίς κρεμμύδια. Μόνο με ψωμί, έστω και αν είναι κι αυτό πανάκριβο. Το αλείβουνε με τις… διάφορες υποσχέσεις του Ερντογάν και το τρώνε με βουλιμία, δοξάζοντας και τον Αλλάχ. 

Γι’ αυτό ο Ερντογάν, ανατρέποντας κάθε δημοσκόπηση, κέρδισε τον Κιλιτσντάρογλου και παρά λίγο να εκλεγεί και από τον πρώτο γύρο.

Ο Κιλιτσντάρογλου έπαθε… Αβέρωφ. Επέμενε να είναι ο ίδιος υποψήφιος Πρόεδρος, έστω και εάν οι ενδείξεις ήταν πως μόνο ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, ο Εκρέμ Ιμάμογλου, μπορούσε να κάνει ζάφτιν τον σουλτάνο.

Το γινάτι βγάζει μάτι, αλλά βγάζει… και Πρόεδρο τον αντίπαλο.

Όλοι οι αναλυτές θεωρούν βέβαιο ότι ο Ερντογάν θα είναι ο νικητής και στον δεύτερο γύρο, αφού ελέγχει ήδη και την Εθνοσυνέλευση.

Άλλα πέντε χρόνια, λοιπόν, Ερντογάν. Πόσο πιο απόλυτος δικτάτορας θα μπορεί να γίνει σ’ αυτό το διάστημα; Θα δούμε.

Άλλα πέντε χρόνια θα έχει μπροστά του για να συνεχίσει τα νεο-οθωμανικά οράματά του. Η Γαλάζια Πατρίδα θα παραμείνει γαλάζια, ο τουρκικός αναθεωρητισμός θα συνεχίσει να είναι κόκκινος, το παράνομο τουρκολιβυκό
μνημόνιο θα παραμείνει βάση των τουρκικών διεκδικήσεων στην περιοχή, η λύση δύο κρατών θα παραμείνει στο τραπέζι, η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού θα συνεχιστεί και γενικά θα παρακολουθήσουμε και πάλι όλο
το γνωστό σκηνικό της διακυβέρνησης Ερντογάν.

Στις 28 Μαΐου θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος των εκλογών. Μπορείτε να φανταστείτε τι θα γίνει την επομένη, 29 Μαΐου, αποφράδα ημέρα της άλωσης της Κωνσταντινούπολης, από τον νικητή Ερντογάν. Θα μπει με άλογο στην Αγιά Σοφιά, σαν τον Μωάμεθ τον Πορθητή. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ίσως δούμε τώρα έναν διαφορετικό Ερντογάν.

Άντε πάλι. Άρχισαν να επιστρέφουν οι ψευδαισθήσεις που επικρατούσαν και όταν ανήλθε για πρώτη φορά στην εξουσία, το 2003, ο «διαφορετικός» και «δημοκράτης» Ερντογάν.

Δεν ξέρω τι σκέφτονται στην Αθήνα, αλλά ελπίζω να μη σοκαριστούν όταν δουν την πρόσφατη «διπλωματία των σεισμών» να σωριάζεται σε ερείπια, μετά την αναμενόμενη επανεκλογή του Ταγίπ.

Όταν θα θυμηθεί ξανά ότι «μπορεί να έρθει ξαφνικά ένα βράδυ»…

ΠΗΓΗ: Σημερινή – ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube