REAL TIME |

Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 19 Μαΐου 2023

Με 65.000 στρατιώτες η αντεπίθεση της Ουκρανίας – Κύρια Προσπάθεια Ζαπορίζια – Θάλασσα Αζόφ

Με 65.000 στρατιώτες η αντεπίθεση της Ουκρανίας – Κύρια Προσπάθεια Ζαπορίζια – Θάλασσα Αζόφ

Ρωσία: 65.000 Ουκρανοί στρατιώτες στο μέτωπο της Zaporizhia

Το μέτωπο της Zaporizhia μπορεί να αποτελέσει ίσως το σημείο από το οποίο θα εκδηλωθεί η ουκρανική αντεπίθεση

Περίπου 65.000 Ουκρανοί στρατιώτες βρίσκονται στη γραμμή επαφής του μετώπου στη Zaporizhia αναφέρουν Ρώσοι αξιωματούχοι, κάτι που ενδεχομένως μπορεί να σημαίνει πως αυτή η περιοχή θα είναι το επίκεντρο της ουκρανικής αντεπίθεσης.

Σε δηλώσεις του ο Vladimir Rogov, επικεφαλής του κινήματος «Μαζί με τη Ρωσία» υποστήριξε πως όλη αυτή η δύναμη των Ουκρανών είναι συγκεντρωμένη στην περιοχή της Zaporizhia ή σε εγγύτητα με αυτήν.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 65.000 στρατιώτες στην κατεύθυνση της Zaporizhia, στη γραμμή επαφής ή κοντά σε αυτήν. Είναι μεγάλος αριθμός. Για να μην αναφέρω ότι εξίσου μεγάλος αριθμός Ουκρανών στρατιωτών βρίσκεται στην ελεγχόμενη από το Κίεβο πόλη της Zaporizhia, στο Dnipro και σε άλλες πόλεις» υποστήριξε μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS o Rogov.

Ο Rogov έχει επισημάνει κατά καιρούς ότι θα μπορούσε να αποτελέσει προτεραιότητα για τους Ουκρανούς να καταλάβουν το πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhia και να φτάσουν στην Αζοφική θάλασσα προκειμένου να «κόψουν» την χερσαία σύνδεση των Ρώσων με την Κριμαία.

Σημειώνεται ότι οι Ρώσοι έχουν προχωρήσει το τελευταίο διάστημα στη δημιουργία αμυντικών θέσεων γύρω και μέσα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhia.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube