REAL TIME |

Λευκός Οίκος: Η επίσκεψη Μόντι θα επιβεβαιώσει τη βαθιά και στενή συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ-Ινδίας

Λευκός Οίκος: Η επίσκεψη Μόντι θα επιβεβαιώσει τη βαθιά και στενή συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ-Ινδίας

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στις Ηνωμένες Πολιτείες τον επόμενο μήνα θα επιβεβαιώσει τη «βαθιά και στενή συνεργασία» μεταξύ των δύο εθνών και τους θερμούς δεσμούς που συνδέουν τους λαούς των ΗΠΑ και της Ινδίας, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

«Μόλις ανακοινώσαμε ότι ο Πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία θα φιλοξενήσουν τον Πρωθυπουργό Μόντι της Δημοκρατίας της Ινδίας για επίσημη κρατική επίσκεψη, η οποία θα περιλαμβάνει κρατικό δείπνο στις 22 Ιουνίου», δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιερ. ένα γκάζι τύπου.

Είπε ότι οι δύο ηγέτες θα τονίσουν την κοινή δέσμευση των δύο εθνών για έναν ελεύθερο, ανοιχτό, ευημερούν και ασφαλή Ινδο-Ειρηνικό. Ο Γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου είπε ότι ο Μπάιντεν και ο πρωθυπουργός Μόντι θα συζητήσουν τρόπους για περαιτέρω επέκταση των εκπαιδευτικών και των δεσμών μεταξύ ανθρώπων.

Η Καρίν Ζαν Πιέρ δήλωσε: “Η επίσκεψη θα επιβεβαιώσει τη βαθιά και στενή συνεργασία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ινδίας και τους θερμούς δεσμούς οικογένειας και φιλίας που συνδέουν Αμερικανούς και Ινδούς μαζί. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν και ο Πρωθυπουργός Μόντι θα τονίσουν τα κοινά στοιχεία των δύο χωρών μας δέσμευση για έναν ελεύθερο, ανοιχτό, ευημερούν και ασφαλή Ινδο-Ειρηνικό και την κοινή μας αποφασιστικότητα να αναβαθμίσουμε τη στρατηγική τεχνολογική μας συνεργασία, συμπεριλαμβανομένης της άμυνας, της ενέργειας, της καθαρής ενέργειας και του διαστήματος».

«Οι ηγέτες θα συζητήσουν επίσης τρόπους για περαιτέρω επέκταση των εκπαιδευτικών μας ανταλλαγών και των δεσμών μεταξύ ανθρώπων, καθώς και για τη συνεργασία μας για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων από την κλιματική αλλαγή έως την ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και την ασφάλεια της υγείας», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει δεκαετίες εμπειρίας σε συνεργασίες μεταξύ ηγετών και χαρακτήρισε τους δεσμούς μεταξύ Ινδίας και ΗΠΑ «σημαντική σχέση».

“Όπως γνωρίζετε, αυτός είναι ένας Πρόεδρος που έχει εμπειρία δεκαετιών στη σχέση ηγέτη με ηγέτη. Αυτή είναι μια σημαντική σχέση καθώς μιλάμε για τον Ινδο-Ειρηνικό, καθώς μιλάμε για το πώς να προχωρήσουμε σε αυτήν την περιοχή. Και οπότε ο Πρόεδρος πιστεύει ότι αυτή είναι μια σημαντική σχέση που πρέπει να συνεχίσουμε και να χτίσουμε πάνω», δήλωσε η Καρίν Ζαν Πιέρ.

Απαντώντας στο ερώτημα των ανησυχιών σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Καρίν Ζαν Πιέρ είπε: “Έτσι όπως κάνουμε με άλλα έθνη σε όλο τον κόσμο, συνεργαζόμαστε τακτικά με κυβερνητικούς αξιωματούχους της Ινδίας σε ανώτερα επίπεδα σχετικά με ανησυχίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας της θρησκείας ή των πεποιθήσεων. είναι κάτι που κάνει τακτικά ο Πρόεδρος. Ενθαρρύνουμε όλες τις χώρες να τηρήσουν τις υποχρεώσεις, τις δεσμεύσεις τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα και να εργαστούν για την οικοδόμηση κοινωνιών χωρίς αποκλεισμούς».

“Όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως μόλις εξέθεσα, αυτή είναι μια συνομιλία που έχουμε με άλλα έθνη σε όλο τον κόσμο. Ο Πρόεδρος ποτέ δεν διστάζει να κάνει αυτή τη συνομιλία με τους ηγέτες”, πρόσθεσε.

Η τελευταία κατ’ ιδίαν συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Μόντι και του προέδρου των ΗΠΑ Μπάιντεν πραγματοποιήθηκε στην Ινδονησία. Οι δύο ηγέτες έλαβαν υπόψη τομείς όπως οι κρίσιμες και αναδυόμενες τεχνολογίες και η τεχνητή νοημοσύνη.

Κατά τη συνάντηση, οι δύο πλευρές συζήτησαν τη στενή συνεργασία σε τομείς προσανατολισμένους στο μέλλον, όπως οι κρίσιμες και αναδυόμενες τεχνολογίες, οι προηγμένοι υπολογιστές και η τεχνητή νοημοσύνη, αναφέρεται σε επίσημη δήλωση του γραφείου του Πρωθυπουργού. Οι δύο ηγέτες είχαν επίσης συνομιλίες για επίκαιρες παγκόσμιες και περιφερειακές εξελίξεις.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube