REAL TIME |

Weather Icon

Κύπρος: Θα παραδώσουν τον Κούρδο αγωνιστή Αγιάς στο «στόμα του λύκου»!

Κύπρος: Θα παραδώσουν τον Κούρδο αγωνιστή Αγιάς στο «στόμα του λύκου»!

Εκδίδεται στη Γερμανία

  Η Θέση του “Φ”   

ΤΟ Ανώτατο Δικαστήριο, αναγνωρίζοντας την πρωτόδικη απόφαση, απέρριψε χθες την έφεση του Κούρδου Κενάν Αγιάς, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση. Μετά την χθεσινή απόφαση θα εκδοθεί στη Γερμανία.

Όπως συναφώς έχει αναφερθεί, το Ανώτατο Δικαστήριο δεν συμφώνησε με τη θέση της υπεράσπισης ότι εναντίον του Αγιάς δεν υπάρχει τεκμήριο αξιόποινης πράξης και αποδέχτηκε τα γερμανικά έγγραφα περί συμμετοχής του στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK). Μετά από την απόφαση αυτή, λοιπόν, η Κυπριακή Δημοκρατία, θα παραδώσει τον Κούρδο πολιτικό πρόσφυγα στη Γερμανία, που δεν αποκλείεται στη συνέχεια να σταλεί στην Τουρκία. Αυτή θα είναι μια επικίνδυνη διαδρομή καθώς θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του Κενάν Αγίς. 

ΟΠΩΣ είναι γνωστό, ο Κενάν Αγιάς, έχει έλθει στην Κύπρο μέσω Συρίας για να σωθεί από το τουρκικό καθεστώς. Η Κυπριακή Δημοκρατία, το 2010,  του παραχώρησε το καθεστώς διεθνούς προστασίας και είναι αναγνωρισμένος από το κράτος μας ως πολιτικός πρόσφυγας. Και το ερώτημα, που τίθεται είναι γιατί η κυπριακή Δικαιοσύνη τον εκδίδει τώρα; Όταν του παραχωρείτο αυτό το καθεστώς παραμονής στη χώρα μας, προφανώς και η περίπτωση του εξετάστηκε από τους αρμόδιους. Δεν παραχωρήθηκε σε τρομοκράτη, όπως τον κατηγορούν οι Γερμανοί και μέσω αυτών οι Τούρκοι, το καθεστώς της διεθνούς προστασίας. Το καθεστώς διεθνούς προστασίας δόθηκε σε άνθρωπο, που διωκόταν για την εθνική του καταγωγή.

ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος δεν έτυχε της σωστής μεταχείρισης και αντιμετώπισης από την Κυπριακή Δημοκρατία, δεν θα παραδοθεί, μετά τη Γερμανία, στην κατοχική Τουρκία. Μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί τι θα συμβεί στον Κούρδο αγωνιστή, Κενάν Αγιάς, στην περίπτωση κατά την οποία το Βερολίνο προχωρήσει και ικανοποιήσει αίτημα της Άγκυρας. Αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν οι πάντες, γιατί είμαστε όλοι ενήμεροι  για τις μεθόδους με τις οποίες αντιμετωπίζει τους αντιπάλους του ο Ερντογάν. Ο Αγιάζ, ο οποίος  θα παραδοθεί εντός δέκα ημερών, διανύει την 14η μέρα απεργίας πείνας και όπως αναφέρεται,  η  κατάσταση της υγείας του μέρα με τη μέρα επιδεινώνεται. Το Ανώτατο Δικαστήριο, όπως ανέφερε ο δικηγόρος του Ευστάθιος Ευσταθίου, «δεν τόλμησε όπως τόλμησε ο Δικαστής στη Λάρνακα στην περίπτωση του Κούρδου Τσερκέζ Κορκμάζ ή όπως τολμούν τα ελλαδικά Δικαστήρια». Αν και πρόκειται για μια υπόθεση, που αφορά έναν άνθρωπο που διώκεται για την εθνική του καταγωγή και τις πολιτικές του απόψεις. Θα επαναλάβουμε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θεωρεί- γιατί δεν είναι- το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν ως τρομοκρατική οργάνωση. Γι αυτό και δεν θα έπρεπε να ικανοποιηθεί το γερμανικό αίτημα. 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube