REAL TIME |

Κύπρος: Να τελειώσει η αδικία εναντίον του Κενάν Αγιάς

Κύπρος: Να τελειώσει η αδικία εναντίον του Κενάν Αγιάς

Γιατί βασανίζεται αυτός ο άνθρωπος από τις 15 Μαρτίου;

Αν ήξερε ότι γράφουμε, θα μας έλεγε να μην κατηγορήσουμε τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Έχει έγνοια, να μην αρχίσουν να τις κατηγορούν οι συμπατριώτες του, να συνεχίσουν να αισθάνονται ασφαλείς στον τόπο μας, στη δεύτερη πατρίδα τους. Θα μας επαναλάμβανε ότι το πρόβλημα το έχει με το τουρκικό φασιστικό κράτος και τη σύμμαχό του Γερμανία, όχι με την Κύπρο. Θα αποδεχόταν ακόμα και την απομόνωση στην οποία βρίσκεται από την Πέμπτη, μόλις ξεκίνησε την επ’ αόριστον απεργία πείνας του. Δεν θα ήθελε να καταγγείλουμε την αδικία εις βάρος του από τις κυπριακές Αρχές, την παραβίαση των νόμιμων δικαιωμάτων του, την απαγόρευση επικοινωνίας με τους οικείους του. 

Όμως, δυσκολευόμαστε να αποφύγουμε αυτό τον σχολιασμό. Δυσκολευόμαστε να μην εκφράσουμε τα ερωτήματά μας: Γιατί βασανίζεται αυτός ο άνθρωπος από τις 15 Μαρτίου; Με ποιου την απόφαση συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ενώ είχε ταξιδέψει σε τόσες ευρωπαϊκές χώρες όλα τα προηγούμενα χρόνια; Ποιός αποφάσισε να θέσει περιορισμούς στον Κενάν Αγιάς, μετά την έναρξη της επ’ αόριστον απεργίας πείνας του; Ποιος αποφάσισε να μην του επιτρέπει την επικοινωνία με τους οικείους του; Ποιος αποφάσισε να απομακρύνει τους 5-10 Κούρδους, που συγκεντρώθηκαν έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, συμμετέχοντας στην απεργία πείνας; Ποιος αποφάσισε ότι είναι εχθροί της Δημοκρατίας οι Κούρδοι που διαμένουν στην Κύπρο και την αγαπούν σαν την πατρίδα τους; Ποιος αποφάσισε ότι ο Κενάν Αγιάς είναι απειλή για την… καλή λειτουργία των Κεντρικών Φυλακών και του έθεσαν περιορισμούς, όχι μόνο στην επικοινωνία, αλλά και σε όλα τα νόμιμα δικαιώματά του; Τι αποφάσεις λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες, δίχως καλή γνώση της υπόθεσης του Κούρδου πολιτικού πρόσφυγα; Πόσο ακόμα θα εξευτελιστεί η ελευθερία και η αξιοπρέπεια ενός ανθρώπου που επιμένει να μην κατηγορεί την Κύπρο και τον λαό της, εκφράζοντας απέραντο σεβασμό για την αδικία που βιώνει; Πόσο ακόμα θα μας κάνουν ρεζίλι, μετά την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και πόση σκέψη χρειάζεται για να αντιληφθεί κανείς ότι αυτός ο άνθρωπος ΔΕΝ είναι τρομοκράτης; 

Δυσκολευόμαστε να μη διερωτηθούμε γιατί δεν παρεμβαίνει η υπουργός Δικαιοσύνης ώστε αυτός ο άνθρωπος να μην αντιμετωπίζεται στις Κεντρικές Φυλακές ενός ευρωπαϊκού κατά τα άλλα κράτους ως κοινός εγκληματίας. Δυσκολευόμαστε να μη λοιδορήσουμε τη στάση των περισσοτέρων κομμάτων (πλην της ΕΔΕΚ, του ΑΚΕΛ και του Κινήματος Οικολόγων) που δεν έβγαλαν άχνα για αυτό τον άνθρωπο. Δυσκολευόμαστε να μην καταγγείλουμε την ίδια την πολιτεία, που δεν αποφασίζει αν θεωρεί το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν «τρομοκρατική οργάνωση» για να μη συνεχιστεί ο εξευτελισμός Κούρδων και Κούρδισσων, που αγωνίζονται για την ελευθερία της πατρίδας τους. Δυσκολευόμαστε να μην καταγγείλουμε την πολιτεία που στο προσκήνιο ή στο παρασκήνιο, δεν υψώνει τοίχο προστασίας για τους Κούρδους που κυνηγά η Τουρκία σε όλη την Ευρώπη.

Γρηγορείτε, κύριοι δικαστές του Ανωτάτου. Κύριοι Μαλαχτέ και Ιωαννίδη, κυρία Σταματίου, γρηγορείτε. Μην αργοπορήσετε να αποφασίσετε ότι η έκδοση του Κενάν Αγιάς δεν εμπίπτει στο σχήμα της λογικής. Γρηγορείτε, μην αφήσετε να συνεχιστεί η εξαθλίωση του Κούρδου αγωνιστή, που θα συνεχίσει την απεργία πείνας μέχρι τη δικαίωση. Γρηγορείτε. Αυτός ο άνθρωπος ΔΕΝ είναι τρομοκράτης, δεν υπάρχει τεκμήριο αξιόποινης πράξης εναντίον του, δεν έβλαψε κανέναν: Στη Γερμανία, στην Κύπρο, στη Σουηδία που βρίσκεται η οικογένειά του. Έγνοια του είναι μόνο η ελευθερία, η δημοκρατία, η δικαιοσύνη. Αξίζει για αυτό να καταδικαστεί, πρώτα από τη Γερμανία και μετά από την Τουρκία; Γρηγορείτε.

Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube