Weather Icon

Κύπρος: Εκδίδει τον Κούρδο αγωνιστή Κενάν Αγιάς στη Γερμανία

Κύπρος: Εκδίδει τον Κούρδο αγωνιστή Κενάν Αγιάς στη Γερμανία

Απορρίφθηκε η έφεση του Κενάν Αγιάς

Αλέκος Μιχαηλίδης   

Ομόφωνη απόφαση για απόρριψη της έφεσης του Κούρδου Κενάν Αγιάς εξέδωσε σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο, αναγνωρίζοντας την πρωτόδικη απόφαση για έκδοσή του στη Γερμανία. Εν μέσω έντασης, το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την έφεση του Κενάν Αγιάς, ο οποίος παραμένει υπό κράτηση. 

Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν συμφώνησε με τη θέση της υπεράσπισης ότι εναντίον του Αγιάς δεν υπάρχει τεκμήριο αξιόποινης πράξης και αποδέχτηκε τα γερμανικά έγγραφα περί συμμετοχής του στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK). 

Πρόκειται για μια απόφαση ντροπής που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την ελευθερία του Κούρδου πολιτικού πρόσφυγα, ο οποίος απειλείται πλέον με διαδοχική έκδοση στην Τουρκία. Η απόφαση προκάλεσε ένταση έξω από το Ανώτατο με τους παρευρισκόμενους να αναφέρουν ότι η κυπριακή δικαιοσύνη, με τη σημερινή απόφαση, αποδεχεται τη γενοκτονική πολιτική της Άγκυρας σε Κύπρο και Κουρδιστάν. 

Νωρίτερα, σημειώθηκε ένταση στο Ανώτατο Δικαστήριο, όταν με εντολή της Αστυνομίας, εν αναμονή της απόφασης για την έκδοση του Κούρδου αγωνιστή, τοποθετήθηκαν προστατευτικά κιγκλιδώματα σε απόσταση από την είσοδο του Ανωτάτου. Το πρωί έγιναν τρεις συλλήψεις Κούρδων απεργών πείνας, μεταξύ των οποίων ο αδελφός του Κενάν Αγιάς. 

Στο σημείο βρισκόταν αυξημένη αστυνομική παρουσία, ενώ απαγορεύουν την είσοδο ακόμα και σε δικηγόρους που δεν έχουν σχέση με την υπόθεση. Η διευκρίνιση από τα μέλη της Αστυνομίας είναι ότι η εντολή για τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας δόθηκε από τον πρόεδρο του Ανωτάτου.

Σημειώθηκε επίσης, σε ερώτηση του «Φ», ότι είναι λόγω επεισοδίων που έγιναν στην προηγούμενη δική κάτι το οποίο φυσικά δεν ισχύει.  

Σχετικά με τις συλλήψεις, η θέση της Αστυνομίας είναι πως οι τρεις συλληφθέντες διέπραξαν κάποια αδικήματα, ενώ μάρτυρες ανέφεραν ότι απλώς κάθονταν έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο και αρνήθηκαν να αποχωρήσουν. Υπήρξε δε ένταση από πλευράς των μελών της Αστυνομίας. 

Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube