REAL TIME |

Weather Icon

Κουλέμπα: Η Ουκρανία απορρίπτει κάθε ειρηνευτικό σχέδιο που προβλέπει παραχώρηση εδαφών

Κουλέμπα: Η Ουκρανία απορρίπτει κάθε ειρηνευτικό σχέδιο που προβλέπει παραχώρηση εδαφών

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ Ντμίτρο Κουλέμπα (TT News Agency/Christine Olsson via REUTERS)

Το Κίεβο απορρίπτει κάθε διαμεσολάβηση που θα οδηγεί σε απώλεια ουκρανικών εδαφών

Η Ουκρανία αρνείται οποιαδήποτε ειρηνευτική διαμεσολάβηση θα άνοιγε τον δρόμο για εδαφικές απώλειες, δήλωσε σήμερα από τη Λισαβόνα ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα.

«Κανένα ειρηνευτικό σχέδιο ή πρωτοβουλία, καμιά διαμεσολάβηση δεν θα πρέπει να ενέχει απώλεια ουκρανικού εδάφους», δήλωσε στο τέλος της συνάντησης που είχε με τον Πορτογάλο ομόλογό του.

«Καμιά πρωτοβουλία, καμιά διαμεσολάβηση δεν πρέπει να βασίζεται στον συλλογισμό ότι θα πρέπει να παγώσει η σύγκρουση και στη συνεχεία βλέπουμε…», πρόσθεσε ο Κουλέμπα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνάντησε σήμερα στην Τζέντα τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και τον ευχαρίστησε που στηρίζει την κυριαρχία της Ουκρανίας.

Από τον Μάρτιο του 2022, μια εβδομάδα μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο ντε φάκτο ηγέτης της μοναρχίας του Κόλπου είχε απευθύνει έκκληση να βρεθεί «πολιτική λύση» στη σύγκρουση και πρότεινε τη διαμεσολάβησή του κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Οποιαδήποτε διαμεσολάβηση θα πρέπει να οδηγήσει στην πλήρη αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας», υπογράμμισε σήμερα ο Ουκρανός ΥΠΕΞ.

Ο Κουλέμπα μετέβη στη Λισαβόνα για να συμμετάσχει σε συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube