Weather Icon

Κώστας Πικραμένος: Θα ζήσουμε τη χειρότερη πενταετία Ερντογάν

Κώστας Πικραμένος: Θα ζήσουμε τη χειρότερη πενταετία Ερντογάν

Τις εκλογές στη Τουρκία, την πενταετία Ερντογάν, που εκτιμά ότι θα είναι η πλέον σκληρή στα εθνικά και τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, αναλύει ο Κώστας Πικραμένος.

Ειδικότερα μεταξύ άλλων αναφέρει :

Για Τουρκία:

Οι Τούρκοι ψήφισαν με βάση το κριτήριο της ταυτότητας (θρησκεία, κουλτούρα, αξίες) και όχι με βάση την οικονομία (πληθωρισμός, ισοτιμία λίρας) ή τη διαχείριση των σεισμών πόσο μάλλον θέματα διαφθοράς, νεποτισμού κ.α.

Θα ζήσουμε τη χειρότερη πενταετία Ερντογάν αν είναι στη ζωή μέχρι το 2028. Θα θελήσει να υλοποιήσει το όραμα της Μεγάλης Τουρκίας είτε με αλλαγή συνόρων είτε με στρατιωτική παρουσία σε ζώνες επιρροής.

Οι Υπηρεσίες Πληροφοριών πλέον προσπαθούν να καταλάβουν τι έχει στο μυαλό του με βάση τις υπαρξιακές του ανησυχίες για την εξασφάλιση της υστεροφημίας του.

Θα πάρει εκδίκηση για την δυτική υποστήριξη του Κιλιτσντάρογλου μέσω των προσεχών ευρω-εκλογών. Θα χρησιμοποιήσει και πάλι το επιχείρημα της ισλαμοφοβίας στην Ευρώπη όπου διαβιούν 20 εκατομμύρια μουσουλμάνοι.

Η εκλογή Λεπέν στη Γαλλία και ο θάνατος του Χαμενεΐ φυσιολογικά κάποια στιγμή στο Ιράν, θα οδηγήσει σε μια ακόμη πιο ριζοσπαστικοποιημένη Τουρκία μέχρι το 2028.

Ασφάλεια:

Μετά την υπόθεση των υποκλοπών, της Ρωσίδας κατασκόπου, των Πακιστανών στου Ψυρρή, τη διαχείριση του απεγκλωβισμού από το Σουδάν, τις υποθέσεις της Greek Mafia, τώρα έχουμε και την υπόθεση με τα διαβατήρια μέσω ΕΛΤΑ.

Πρέπει να σπάσει η ΕΥΠ σε δύο πολιτικές υπηρεσίες εξωτερικού και εσωτερικού χωρίς παρουσία αστυνομικών για να κοπεί ο ομφάλιος λώρος με την ΕΛΑΣ. Μόνο τότε δεν θα υπάρχουν συγκοινωνούντα δοχεία και εσωτερική ενημέρωση για τη Μαφία.

Εκλογές

Τα κόμματα που ανταγωνίζονται σε πατριωτισμό κατά της Τουρκίας φιλοξενούν στα ψηφοδέλτια τους επισκέπτες του Προξενείου στη Κομοτηνή.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube