Weather Icon

Κωνσταντίνος Φωτιάδης: Αποτυχημένη πολιτική ο κατευνασμός της Τουρκίας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κωνσταντίνος Φωτιάδης: Αποτυχημένη πολιτική ο κατευνασμός της Τουρκίας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνέντευξη του ομότιμου καθηγητή, Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνου Φωτιάδη, στον Χρήστο Μουρτζούκο και το κανάλι e-nimerosi στις 28 Μαρτίου 2022.

Το 1996 το ελληνικό κοινοβούλιο ανέθεσε στον Κωνσταντίνο Φωτιάδη να τεκμηριώσει την γενοκτονία των Ποντίων μέσα από την έρευνα των αρχείων, τα οποία συγκέντρωσε από τα υπουργεία Εξωτερικών της Ευρώπης.

– Για οχτώ χρόνια δεν είχε προσωπική ζωή, το έργο περατώθηκε μέσα από ένα ογκωδέστατο έργο 14 τόμων.
– Όταν παρέδωσε το έργο του στο ελληνικό κοινοβούλιο το ελληνικό κοινοβούλιο δεν Θέλησε να εκδώσει τους 14 τόμους, καθώς ήτανε η περίοδος της ελληνοτουρκικής προσέγγισης και δεν ήθελε να δημιουργήσει τριβές με τη γείτονα χώρα.
– Δεν υπάρχει πιο φιλοοθωμανικό φιλοκεμαλικό κοινοβούλιο από το ελληνικό.
– Ο διαχρονικός κατευνασμός της Ελλάδος προς την Τουρκία δεν έχει φέρει αποτέλεσμα από το 1923 μέχρι και σήμερα, κι όμως, συνεχίζουμε να τον υποστηρίζουμε.
– Joachim Gauck πρόεδρος της Γερμανίας: (ανέφερε) Δεν έγινε γενοκτονία σε βάρος των Aρμενίων αλλά και των Ελλήνων του Πόντου, αυτά σε συνέδριο του 2015
– Μάλιστα τόνισε. Σε αυτό το έγκλημα έχουμε και εμείς συνευθύνη

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube