Ο πρόεδρος του CHP και υποψήφιος για την προεδρία της Εθνικής Συμμαχίας Κεμάλ Κιλινσντάρογλου δημοσίευσε ένα νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο Twitter με τίτλο «Οι αιτούντες άσυλο και οι φυγάδες». Προειδοποίησε επίσης ότι ο Τίγρης και ο Ευφράτης κινδυνεύουν να στερέψουν.

Ο Κιλινσντάρογλου δήλωσε για άλλη μια φορά ότι οι Σύροι θα σταλούν στη χώρα τους εντός 2 ετών. Ο ηγέτης του CHP είπε επίσης ότι οι αιτούντες άσυλο είναι ουσιαστικά ένα πρόβλημα πόρων.

«Έχουμε άνεργους νέους αλλά υπάρχουν 3,6 εκατομμύρια Σύροι. Θα στείλουμε όλους τους Σύρους πίσω στις χώρες τους το αργότερο εντός δύο ετών».

«Το νερό, η ενέργεια, οι υποδομές της Τουρκίας δεν είναι σε θέση να καλύψουν τις ανάγκες του λαού της. Συν τοις άλλοις, η χώρα μας δεν αντέχει άλλο τέτοιο βάρος. Πιστέψτε με, είναι αδύνατο, πρέπει να το λύσουμε αυτό»

Ο Κιλινσντάρογλου μίλησε και για τις υποδομές της χώρας: «Εάν η Τουρκία χάσει τις υποδομές της, το νερό της, η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορούμε να κρατήσουμε ούτε τους πολίτες της Τουρκίας, ούτε και να προσφέρουμε καταφύγιο στους πρόσφυγες και τους φυγάδες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ξεφύγει από τη λογική της «δωροδοκίας» για να «ξεμπερδέψει». Πρέπει να πούμε ξεκάθαρα ότι η Τουρκία πρέπει να φέρει ένα εντελώς διαφορετικό όραμα στην ευρύτερη λεκάνη της Μεσογείου και για ολόκληρη την Ευρώπη. Η λεκάνη της Μεσογείου είναι η περιοχή που γνώρισε τη σοβαρότερη κλιματική κρίση. Αυτή η λεκάνη θερμαίνεται 20% περισσότερο από τον υπόλοιπο κόσμο. Μιλάμε για 500 εκατομμύρια ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο οικοσύστημα.», υπογράμμισε.

 

«Θα πρέπει επίσης να δούμε το πρόβλημα των αιτούντων άσυλο και των φυγάδων ως μέρος αυτού του μεγάλου ζητήματος. Θα καθίσουμε και θα λύσουμε μαζί αυτό το πρόβλημα. Καταρχάς, η Τουρκία, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι χώρες της περιοχής της Μεσογείου θα εργαστούμε από κοινού για να επιστρέψουν οι Σύροι στην πατρίδα τους το αργότερο εντός δύο ετών», τόνισε ο Κεμάλ Κιλινσντάρογλου  στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Νααυτεμπορική