Weather Icon

Κάννες: Βραβεύθηκε η Κούρδισσα Μερβέ Ντιζντάρ – Αντιδράσεις από το μισογυνικό ΑΚΡ

Κάννες: Βραβεύθηκε η Κούρδισσα Μερβέ Ντιζντάρ – Αντιδράσεις από το μισογυνικό ΑΚΡ

Αντιδράσεις για τη βράβευση Κούρδισσας ηθοποιού στις Κάννες – Συγχαρητήρια από Κιλιτσντάρογλου

Στις Κάννες «μεταφέρθηκε» η διαμάχη του θρησκευτικού – ισλαμικού κόσμου της Τουρκίας και εκείνου του κοσμικού, με προσανατολισμό προς τη Δύση. 

Συγκεκριμένα, οι δηλώσεις της Τουρκάλας ηθοποιού Μερβέ Ντιζντάρ κατά τη βράβευσή της με το βραβείο του πρώτου γυναικείου ρόλου, για την ερμηνεία της στην ξένη ταινία «Ξερά Χόρτα», προκάλεσαν αντιδράσεις, θετικές και αρνητικές, από τα αντίπαλα στρατόπεδα των σημερινών προεδρικών εκλογών στην Τουρκία.

«Αφιερώνω αυτό το βραβείο σε όλες τις αδερφές μου που δεν εγκαταλείπουν ποτέ την ελπίδα τους ό,τι κι αν γίνει και σε όλες τις αγωνιζόμενες ψυχές στην Τουρκία που περιμένουν να ζήσουν τις καλές μέρες που τους αξίζουν», δήλωσε με νόημα η ηθοποιός, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στοχεύοντας να γίνει ο πρώτος Αλεβίτης πρόεδρος αντιπροσωπεύοντας όλα όσα ο Ερντογάν μισεί, έσπευσε να συγχαρεί την 36χρονη Ντιζντάρ, αποδεικνύοντας την προεκλογική του δέσμευση για στροφή προς τη Δύση. «Συγχαίρω από καρδιάς τη Μερβέ Ντιζντάρ, που κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού στο Φεστιβάλ των Καννών. Σήμερα, θα προσφέρουμε το δώρο της δημοκρατίας σε «όλα τα αγωνιζόμενα πνεύματα που περιμένουν να ζήσουν τις καλές μέρες που τους αξίζουν στην Τουρκία».

Στον αντίποδα, μέλος του AKP «έσταξε χολή» για τη διάκριση της νεαρής ηθοποιού στις Κάννες. «Ένας άλλος χαμένος σκλάβος της Δύσης. Είναι τόσο κουτή, που τρέμει να διαβάσει το χαρτί που της δόθηκε, είναι αρκετά κομπλεξική ώστε να παραδώσει τη χώρα της στη νοοτροπία της υποδούλωσης» ανέφερε στο Twitter ο Εμρέ Τζεμίλ Αϊβαλί – μέλος Κεντρικού Εκτελεστικού Συμβουλίου AKP. Δεν δίστασε να τη χαρακτηρίσει όργανο της Δύσης και να αφήσει αιχμές για συσχέτιση με το PΚK.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube