Weather Icon

infoXAK: Νομικά διάτρητη η σύλληψη Μπελέρη! Θύρα 7 και Original θα πολεμήσουν για Ελλάδα

infoXAK: Νομικά διάτρητη η σύλληψη Μπελέρη! Θύρα 7 και Original θα πολεμήσουν για Ελλάδα

Τα θέματα της εκπομπής infoXAK της 13ης Μαΐου 2023

– Η σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρας από τις αλβανικές αρχές. Ο δάχτυλος Ράμα και η παράνομη διαδικασία.
-Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη Γάζα
-Wall Street Journal: Ινδία, το νέο παγκόσμιο εργοστάσιο
-Μεταλλικά τείχη εντός του γηπέδου της ΑΕΚ
-Θύρα 7 και Original θα πολεμήσουν για την Ελλάδα

 

ΘΕΜΑ ΠΡΩΤΟ: ΣΥΛΛΗΨΗ ΜΠΕΛΕΡΗ

Ο Φρέντι Μπελέρης είναι ένας από τους σπάνιους, αν όχι ο μοναδικός, υποψήφιος δήμαρχος που συνελήφθη δύο ημέρες πριν από τις εκλογές στην πλουραλιστική ιστορία της Αλβανίας.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Χειμάρρας, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία, ότι της εξαγοράς ψήφων, είναι μια προσωπικότητα που εκπροσωπεί την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία και η σύλληψή του προκάλεσε σχεδόν αμέσως την αντίδραση των Ελλήνων αξιωματούχων, ενώ υπήρξε και καταδίκη από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Τους λόγους που η σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη είναι «διάτρητη» νομικά από όλες τις πλευρές εξηγεί η αλβανική BoldNews.

Το Αλβανικό Μέσο υποστηρίζει, ότι υπάρχουν αμφιβολίες ότι η σύλληψη του Μπελέρη έχει πολιτικά κίνητρα και εκφράζει πολλά ερωτηματικά για τις διαδικαστικές ενέργειες που ακολούθησαν η Αστυνομία και η Εισαγγελία της Αυλώνας, οι οποίες οριστικοποιήθηκαν με τη χειροπέδες στον Μπελέρη και σε άλλα δύο άτομα.

Το δημοσίευμα αναφέρει, ότι σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας της Αλβανίας, τα ποινικά αδικήματα της διαφθοράς, συμπεριλαμβανομένων των εκλογών, αποτελούν αντικειμενική αρμοδιότητα της Ειδικής Δομής Καταπολέμησης της Διαφθοράς, τον λεγόμενο ΣΠΑΚ. Επομένως ο ΣΠΑΚ έπρεπε να δώσει εντολή για σύλληψη και όχι η Εισαγγελία της Αυλώνας.

Επίσης αποκαλύπτεται, ότι Η εισαγγελέας που στήριξε τις ενέργειες της Αστυνομίας ονόματι,  Ματίλντα Πεζά, είναι κομματικά διορισμένη από τον Έντι Ράμα.

Συν τοις άλλοις η BoldNews αναφέρει, πως στην υπόθεση δεν υπάρχει σύλληψη του ατόμου που φέρεται να έλαβε χρήματα έναντι ψήφων.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΟ Infognomonpolitics.gr. Ο σύνδεσμος επισυνάπτεται στην περιγραφή: https://infognomonpolitics.gr/2023/05/alvaniko-dimosievma-giati-i-syllipsi-tou-frenti-beleri-einai-diatriti-apo-oles-tis-plevres/

ΘΕΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Ύστερα από μία ήρεμη νύχτα, οι εχθροπραξίες μεταξύ του Ισραήλ και της Ισλαμικής Τζιχάντ ανανεώθηκαν λίγο μετά τις 6 το πρωί τοπική ώρα. Η παλαιστινιακή οργάνωση συνεχίζει να εκτοξεύει ρουκέτες κατά μεθοριακών ισραηλινών κωμοπόλεων και η ισραηλινή αεροπορία συνέχισε με μεγάλη ένταση τους βομβαρδισμούς κατά θέσεων της οργάνωσης.

ΓΙΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ ΧΑΡΙΤΟΥ ΣΤΟ INFOGNOMONPOLITICS.GR. Ο σύνδεσμος επισυνάπτεται στην περιγραφή.

 

Γαβριήλ Χαρίτος: Ανανεώθηκαν οι συγκρούσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Ισλαμικής Τζιχάντ

ΘΕΜΑ ΤΡΙΤΟ: Η Ινδία το νέο παγκόσμιο εργοστάσιο

Οι δυτικές κυβερνήσεις βλέπουν τη δημοκρατική Ινδία ως φυσικό εταίρο και η ινδική κυβέρνηση έχει πιέσει να κάνει το επιχειρηματικό περιβάλλον πιο φιλικό από ό,τι στο παρελθόν.

Οι δυτικές εταιρείες αναζητούν απεγνωσμένα αντίγραφο της Κίνας, για να αποτελέσει το νέο «παγκόσμιο εργοστάσιο», μια στρατηγική που ονομάζεται ευρέως «Κίνα συν ένα».

Όπως αναφέρει η τη Wall Street Journal, σε άρθρο με τίτλο «Η Κίνα επιτέλους έχει αντίπαλο, ως παγκόσμιο εργοστάσιο», μόνο η Ινδία έχει εργατικό δυναμικό και εσωτερική αγορά σε μέγεθος εφάμιλλο με την Κίνα, καθώς η Ινδία ξεπερνά πληθυσμιακά την Κίνα.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το δημοσίευμα της Wall Street Journal στο infognomonpolitics.gr. Ο σύνδεσμος επισυνάπτεται στην περιγραφή:

Wall Street Journal: Η Ινδία είναι η επόμενη Κίνα

ΘΕΜΑ ΤΕΤΑΡΟ: ΤΕΙΧΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Τις προηγούμενες ημέρες, η ΑΕΚ είχε προειδοποιήσει σε επίσημη ανακοίνωσή της τους οπαδούς της, ότι την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Super League, κόντρα στον Βόλο, υπάρχει ο κίνδυνος τιμωρίας της ομάδας, η οποία με νίκη ή ισοπαλία, πανηγυρίζει και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία υποστήριξε, ότι ο αγωνιστικός χώρος είναι άβατο και πως δεν πρέπει κανείς, σε καμία περίπτωση, να εισβάλλει στο χορτάρι.

Για την επίτευξη του άβατου, η ΑΕΚ παίρνει όλα τα μέτρα, ούτως ώστε να προφυλαχθεί από προβοκάτσιες και να εμποδίσει όσους προσπαθήσουν να αμαυρώσουν την κατάκτηση του τίτλου. Όπως δείχνει αποκαλυπτικό βίντεο, που αλιεύσαμε από τον λογαριασμό AEK LIVE Michelangelo,  στο γήπεδο έχουν τοποθετηθεί μεταλλικές κατασκευές. Αυτή είναι μία προσπάθεια για να καταστεί άβατος ο αγωνιστικός χώρος, όπως τόνιζε και η ανακοίνωση.

ΠΕΜΠΤΟ ΘΕΜΑ: Η ΘΥΡΑ 7 ΚΑΙ  Η ORIGINAL ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ

Μία πολύ σημαντική άποψη διατύπωσε ο διευθυντής σύνταξης του δελτίου ειδήσεων του STAR, Ηλίας Παπανικολάου. Στην αποφώνηση που έκανε στην πατριωτική εκπομπή LEADERS, ο έμπειρος δημοσιογράφος άσκησε κριτική σε όσους κουνάνε το δάχτυλο στη νεολαία, επειδή τσακώνεται για τα οπαδικά!

Δείτε όλη την εκπομπή με φιλοξενούμενο τον Γιάννη Μάζη:

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube