Weather Icon

infoXAK: Επανάσταση! Το Ισραήλ θέλει να κυριαρχήσει στρατιωτικά με Τεχνητή Νοημοσύνη

infoXAK: Επανάσταση! Το Ισραήλ θέλει να κυριαρχήσει στρατιωτικά με Τεχνητή Νοημοσύνη

Ισραήλ και Artificial Intelligence!
Καταδίκη Κινέζου Πολίτη στις ΗΠΑ για προμήθεια υλικού για βαλλιστικούς πυραύλους στο Ιράν.
Τί σημαίνει η επανεκλογή Ερντογάν για Ελλάδα και Δύση;
Υπάρχει εθνικό σχέδιο για Διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των Ποντίων;

Υπερδύναμη στην τεχνητή νοημοσύνη Το Ισραήλ

Το Ισραήλ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη στρατιωτική του ικανότητα ώστε να γίνει “υπερδύναμη” στην Τεχνητή Νοημοσύνη (TN), δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Άμυνας, προβλέποντας εξελίξεις στον αυτόνομο πόλεμο και βελτιστοποιημένη λήψη αποφάσεων μάχης.

Τα βήματα για εκμετάλλευση των ραγδαίων εξελίξεων στην ΤΝ περιλαμβάνουν τη δημιουργία ενός εξειδικευμένου οργανισμού στρατιωτικής ρομποτικής στο υπουργείο, και προϋπολογισμό ρεκόρ για σχετική έρευνα και ανάπτυξη φέτος, δήλωσε ο στρατηγός εν αποστρατεία Εγιάλ Ζαμίρ.

“Υπάρχουν εκείνοι που βλέπουν την ΤΝ ως την επόμενη επανάσταση στη μορφή του πολέμου στο πεδίο της μάχης”, δήλωσε ο Ζαμίρ στη Herzliya Conference, ένα ετήσιο διεθνές φόρουμ για την ασφάλεια.

Κατονόμασε τον Παραγωγικό Προεκπαιδευμένο Μετασχηματιστή (Generative Pre-trained Transformer – GPT) και τη Γενική Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial General Intelligence – AGI) ως τους κλάδους βαθιάς μάθησης που συζητούνται από πολιτικές βιομηχανίες ΤΝ οι οποίοι θα μπορούσαν να έχουν εντέλει στρατιωτικές εφαρμογές.

Αυτές, είπε ο Ζαμίρ, περιλαμβάνουν ενδεχομένως “την ικανότητα μιας πλατφόρμας να πλήττει κατά σμήνη ή συστημάτων μάχης να επιχειρούν ανεξάρτητα, την ικανότητα να συγχωνεύονται δεδομένα και να λαμβάνονται γρήγορα αποφάσεις, σε κλίμακα μεγαλύτερη από ποτέ”.

Ο ισραηλινός στρατός αποκάλυψε ορισμένα από τα αυτόνομα συστήματα που έχουν ήδη αναπτυχθεί. Το 2021, ανέφερε πως ρομποτικά τζιπ επιτήρησης θα βοηθούσαν τις περιπολίες στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

Αυτό τον μήνα, η κρατική Israel Aerospace Industries αποκάλυψε ένα αυτόνομο υποβρύχιο συλλογής πληροφοριών, το οποίο, είπε, έχει ήδη συμπληρώσει “χιλιάδες ώρες” σε επιχειρήσεις.

Ο Εγιάλ απέδωσε επιτεύγματα του Ισραήλ στον πόλεμο στον κυβερνοχώρο -που θεωρείται ευρέως πως έχει χρησιμοποιηθεί εναντίον ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων- σε “ορθή και έγκαιρη διάκριση των αμυντικών, οικονομικών, εθνικών και διεθνών διαστάσεων”.

Παρομοίως, είπε, “η αποστολή μας είναι να μετατρέψουμε το Κράτος του Ισραήλ σε μια υπερδύναμη στην ΤΝ και να είμαστε στην καρδιά ενός πολύ περιορισμένου αριθμού παγκόσμιων δυνάμεων που βρίσκονται σε αυτό το κλαμπ”.

Το infoXak ρώτησε το ChatGPT αν μπορεί το Ισραήλ να γίνει υπερδύναμη στην τεχνητή νοημοσύνη και η απάντησή του ήταν η εξής:

Το Ισραήλ έχει ήδη αναδειχθεί ως μια δύναμη στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Η χώρα έχει επιδείξει έντονο ενδιαφέρον και αφοσίωση στην έρευνα και ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτής. Υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις και ερευνητικά κέντρα στο Ισραήλ που ασχολούνται με την τεχνητή νοημοσύνη, και πολλοί ισραηλινοί επιστήμονες και μηχανικοί έχουν κάνει σημαντικές συνεισφορές στον τομέα.

 

Οι επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη στο Ισραήλ έχουν αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, με πολλές τοπικές εταιρείες να αναπτύσσουν προηγμένες τεχνολογίες και λύσεις σε αυτόν τον τομέα. Επιπλέον, ο ισραηλινός κυβερνοχώρος παρέχει ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, με πολλές πρωτοβουλίες και υποστήριξη από τον κυβερνητικό και επιχειρηματικό τομέα.

Κινέζος πολίτης κατηγορείται ότι προμήθευε υλικά στο Ιράν για παραγωγή βαλλιστικών πυραύλων

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς των ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Τρίτη 16 Μαΐου 2023, ότι απήγγειλαν κατηγορίες σε Κινέζο Πολίτη για παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων κατά την προμήθεια υλικών στο Ιράν για την παραγωγή βαλλιστικών πυραύλων. Ο άνδρας, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Κίνα, δεν έχει συλληφθεί.

Πρόκειται για τον 39χρονο Κιάο Σιανγιάνγκ ο οποίος εργάζεται για την κινεζική εταιρεία Sinotech Dalian Carbon and Graphite Manufacturing, την οποία το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έθεσε στη λίστα κυρώσεων το 2014 επειδή βοήθησε το Ιράν στην απόκτηση εξαρτημάτων για την παραγωγή βαλλιστικών πυραύλων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης και αναπαράγεται από το Reuters.

Μεταξύ 2019 και 2022, ο Κιάο φέρεται να βοήθησε στην παράδοση υλικών στο Ιράν που χρησιμοποιήθηκαν στην παραγωγή ακροφυσίων πυραύλων και άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό σε μια πλασματική εταιρεία για να λάβει 15.000 USD από μια αμερικανική τράπεζα σε σχέση με τη συναλλαγή, δήλωσαν ομοσπονδιακοί εισαγγελείς.

Ο εισαγγελέας των ΗΠΑ, Νταμιάν Ουίλιαμς δήλωσε: «Ο Σιναγκιάνκ Κιάο συνωμότησε για να στείλει ισοστατικό γραφίτη στο Ιράν, κατά παράβαση των αμερικανικών κυρώσεων. Ο ισοστατικός γραφίτης είναι ένα υλικό υψηλής τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στις μύτες των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων. Το ιρανικό καθεστώς τρομοκρατίας και καταστολής, και όσοι το διευκολύνουν, αποτελούν σοβαρή απειλή για την εθνική μας ασφάλεια. Αυτό το Γραφείο θα συνεχίσει να εργάζεται ακατάπαυστα για να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης όσους προωθούν τα συμφέροντα του ιρανικού καθεστώτος και ως εκ τούτου απειλούν την ασφάλεια και την ασφάλεια του αμερικανικού λαού».

Ο Κιάο κατηγορείται για διαφυγή κυρώσεων, τραπεζική απάτη και ξέπλυμα χρήματος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2023, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν έναν κατάσκοπο που κατηγορείται ότι παρείχε πληροφορίες για Κινέζους αντιφρονούντες που διαμένουν στις Ηνωμένες Πολιτείες στην κινεζική κυβέρνηση. Η υπόθεση θυμίζει έντονα την αποκάλυψη, ότι στην Ελλάδα λειτουργούν κινεζικά αστυνομικά τμήματα, τα οποία παρακολουθούν Κινέζους αντιφρονούντες στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Απρίλιο, το FBI συνέλαβε δύο Κινέζους πολίτες που διαχειρίζονταν ένα μυστικό φυλάκιο της κινεζικής αστυνομίας στη Νέα Υόρκη, μέσω του οποίου κατασκόπευαν Κινέζους αντιφρονούντες που ζούσαν στις ΗΠΑ

Τη Δευτέρα (15/5), κινεζικό δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη τον 78χρονο Αμερικανό υπήκοο John Shing-wan Leung, ο οποίος διέμενε στο Χονγκ Κονγκ για κατασκοπεία. Μια τόσο αυστηρή τιμωρία για έναν αλλοδαπό σε αυτό το πλαίσιο είναι σχετικά σπάνια και θα μπορούσε να επιδεινώσει περαιτέρω τις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Δείτε τις αναφορές γύρω από το θέμα:

https://www.justice.gov/usao-sdny/pr/chinese-national-charged-conspiring-provide-materials-production-ballistic-missiles

https://tvpworld.com/69885688/chinese-citizen-accused-of-supplying-materials-for-iran-ballistic-missile

https://www.thestandard.com.hk/breaking-news/section/6/203828/US-charges-Chinese-national-with-providing-weapons-materials-to-Iran%C2%A0

https://infognomonpolitics.gr/2023/05/kinezos-politis-katigoreitai-oti-promitheve-ylika-sto-iran-gia-paragogi-vallistikon-pyravlon/

https://gazette.com/news/us-world/chinese-national-tried-to-give-ballistic-missile-production-material-to-iran-report/article_126cc0aa-2f26-530d-a715-2c5a2cd9c26a.html

Τί σημαίνει πιθανή επανεκλογή Ερντογάν για Ελλάδα και Δύση;

Η νίκη του Ερντογάν στις εκλογές τις 14ης Μαΐου, αποδίδεται σε μία σειρά από λόγους οι οποίοι οφείλονται σε ένα πολύ καλά μελετημένο σχέδιο του κυβερνητικού επιτελείου. Η αποτυχία της Δύσης στις εκτιμήσεις περί νίκης Κιλιτσντάρογλου αποδίδεται στην άγνοια του τρόπου σκέψης και αντίληψης της τουρκικής κοινωνίας. Έγινε ξεκάθαρο από τις εκλογικές προτιμήσεις των Τούρκων ψηφοφόρων, ότι τα θέματα που διεγείρουν την τουρκική κοινωνία δεν έχουν καμία σχέση με τον δυτικό τρόπο σκέψης, ενώ η επίκληση του εξωτερικού εχθρού συσπειρώνει με έναν ανεξήγητο και μεταφυσικό τρόπο τον τουρκικό λαό, ακόμη και όταν αυτός βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης ένδειας.

Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια του άρθρου του αντιστράτηγου ε.α.Λάζαρου Καμπουρίδη στο Infognomonpolitics.gr. Ο σύνδεσμος επισυνάπτεται στην περιγραφή.

 

Λάζαρος Καμπουρίδης: Τί σημαίνει πιθανή επανεκλογή Ερντογάν για Ελλάδα και Δύση;

 

Υπάρχει σχέδιο για τη Διεθνοποίηση της Γενοκτονία των Ποντίων;

Υπάρχει εθνικό σχέδιο για τη Διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου; Ο Σάββας Καλεντερίδης έθεσε αυτό το ερώτημα σε ομιλία του στη Δράμα στις 18 Μαΐου 2023 και έστειλε μήνυμα προς το πολιτικό σύστημα, προκειμένου το ζήτημα να ενταχθεί στην ατζέντα των θεμάτων που απασχολούν τον Δημόσιο Διάλογο και την Εξωτερική πολιτική της χώρας. Δείτε ολόκληρη την ομιλία του στρατηγικού αναλυτή.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube