ΗΠΑ , Τουρκία 30 Μαΐου 2023

Ιμπραχίμ Καλίν: Αν οι ΗΠΑ δεν μας δώσουν τα F-16 έχουμε εναλλακτικές

Ιμπραχίμ Καλίν: Αν οι ΗΠΑ δεν μας δώσουν τα F-16 έχουμε εναλλακτικές

Συνεχίζονται οι αντεγκλήσεις Άγκυρας-Ουάσιγκτον για τα F-16

Αν μπλοκάρετε την Τουρκία με ένα μπετόν μπροστά της, τότε η Τουρκία θα βρει έναν άλλον δρόμο θα παρακάμψει και θα συνεχίσει την πορεία της, επεσήμανε το δεξί χέρι του Τούρκου προέδρου, Ibrahim Kalin

Στις σχέσεις Αγκυρας – Ουάσιγκτον αλλά και στο πρόγραμμα των F-16 αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας και δεξί χέρι του Τούρκου προέδρου, Ibrahim Kalin, επισημαίνοντας πως η χώρα του ενδιαφέρεται να προχωρήσει το πρόγραμμα ωστόσο, όπως υπογράμμισε “αν δεν προχωρήσει δεν θα είναι το τέλος του κόσμου”.

“Οι ΗΠΑ είναι ένας από τους πρωταγωνιστές που συνάπτουμε σχέσεις. Είναι σημαντικός παράγοντας, όμως εμείς τον κόσμο δεν τον βλέπουμε από την προοπτική των ΗΠΑ. Τη χώρα μας δεν τη διαβάζουμε μέσω της Ουάσιγκτον. Δεν επιχειρούμε να καταλάβουμε τη χώρα μας μέσω των εκεί αναλυτών. Εμείς ως προοπτική μας έχουμε τις σχέσεις με τη Ρωσία, με την Κίνα με την Ε.Ε τις χώρες του ΝΑΤΟ της χώρες του Ισλάμ” επισήμανε ο Ibrahim Kalin και πρόσθεσε:

“Αν κάνουν τα βήματα που ζητάμε θα προχωρήσουμε με τη Σουηδία, αν όμως δεν κάνουν κάτι τότε το θέμα αυτό θα το βάλουμε σε αναμονή”.

Για τα F-16 δήλωσε χαρακτηριστικά:
“Εμείς φυσικά επιθυμούμε να προχωρήσει το πρόγραμμα των F-16. Είναι ένας σημαντικός παράγοντας της Αεροπορίας μας. Αν όμως δεν προχωρήσει δεν θα είναι το τέλος του κόσμου. Δεν έχουμε σκοπό να συγκρουστούμε. Όμως δεν θα επιτρέψουμε να μας κρατάνε ομήρους. Θα εξετάσουμε άλλες εναλλακτικές. Οι δυνάμεις που πίεζαν την Τουρκία επειδή δεν είχε εναλλακτικές πρέπει να δουν τη νέα πραγματικότητα της Τουρκίας. Αν μπλοκάρετε την Τουρκία με ένα μπετόν μπροστά της, τότε η Τουρκία θα βρει έναν άλλον δρόμο θα παρακάμψει και θα συνεχίσει την πορεία της” κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube