Weather Icon

Η Ουάσινγκτον καλεί Ερεβάν και Μπακού να μεριμνήσουν για την ασφάλεια του λαού του Ναγκόρνο Καραμπάχ

Η Ουάσινγκτον καλεί Ερεβάν και Μπακού να μεριμνήσουν για την ασφάλεια του λαού του Ναγκόρνο Καραμπάχ

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν προσηλωμένες στην προώθηση ενός ειρηνικού μέλλοντος στον Νότιο Καύκασο”, αναφέρει η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η επίσημη Ουάσινγκτον ζήτησε από το Μπακού και το Ερεβάν να εξετάσουν πώς να προστατεύσουν καλύτερα τα δικαιώματα και την ασφάλεια του λαού του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση του Svoboda σχετικά με το αν τα θέματα που σχετίζονται με το Ναγκόρνο-Καραμπάχ συζητούνται στις αρμενο-αζερικες συνομιλίες στην Ουάσινγκτον αυτές τις ημέρες.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι το ζήτημα των δικαιωμάτων και της ασφάλειας του λαού του Ναγκόρνο-Καραμπάχ αποτελεί βασικό ζήτημα στη σύγκρουση μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν.

“Ο μόνος τρόπος για να βρεθεί μια βιώσιμη λύση σε μια σύγκρουση που έχει στοιχίσει πάρα πολλές ζωές και συνεχίζεται για πάρα πολύ καιρό είναι να αισθάνονται επιτέλους αυτοί οι άνθρωποι ασφαλείς στα σπίτια τους και να προστατεύονται τα δικαιώματά τους”, δήλωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν “μια μακροπρόθεσμη σταθερή συμφωνία που μπορεί να θέσει τα θεμέλια για την ειρήνη”.

Ωστόσο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τονίζει ότι ο όγκος, η φύση και το περιεχόμενο της συμφωνίας για τη ρύθμιση των σχέσεων θα πρέπει να καθοριστούν από τα μέρη. “Η Ουάσινγκτον έχει την τιμή να φιλοξενείσει τους υπουργούς Εξωτερικών της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν καθώς εργάζονται για την ειρήνη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν προσηλωμένες στην προώθηση ενός ειρηνικού μέλλοντος στον Νότιο Καύκασο. Ο άμεσος διάλογος μεταξύ των μερών είναι το κλειδί για την επίτευξη διαρκούς ειρήνης και την επίλυση των προβλημάτων.

Το πεδίο εφαρμογής και η φύση της συμφωνίας για τη ρύθμιση της σχέσης εξαρτάται από τα μέρη. Στόχος μας είναι να παρέχουμε έναν χώρο όπου θα μπορούν να πραγματοποιηθούν διμερείς συζητήσεις και τα μέρη μπορούν να κάνουν την πραγματικά σκληρή δουλειά μαζί για να σημειώσουν πρόοδο προς τη διαρκή ειρήνη.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube