Weather Icon

Η Ινδία που αντιμετωπίζει την τρομοκρατία ως παγκόσμια απειλή!

Η Ινδία που αντιμετωπίζει την τρομοκρατία ως παγκόσμια απειλή!

Εισαγωγή: Το συνέδριο με θέμα «Η Ινδία Αντιμετωπίζει την Τρομοκρατία ως Παγκόσμια Απειλή» είχε ως στόχο να αντιμετωπίσει το σοβαρό ζήτημα της τρομοκρατίας, με ιδιαίτερη έμφαση στις προκλήσεις που θέτει το τρομοκρατικό δίκτυο Καλιστάν και στη χρηματοδότηση τέτοιων δραστηριοτήτων από το Πακιστάν. Το συνέδριο συγκέντρωσε εμπειρογνώμονες, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και μελετητές από το Τορόντο για να συζητήσουν και να αναλύσουν τον αντίκτυπο της τρομοκρατίας στο Καλιστάν και τις στρατηγικές για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής.

Η ακόλουθη έκθεση συνοψίζει τις βασικές συζητήσεις και συστάσεις που διατυπώθηκαν από τους τέσσερις διακεκριμένους ομιλητές κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

Ομιλητής 1 : Martin Forget – Κατανόηση του τρομοκρατικού δικτύου Καλιστάν και των παγκόσμιων επιπτώσεών της Ο Martin Forget, ειδικός στην αντιτρομοκρατία, έδωσε πληροφορίες για τη φύση της τρομοκρατίας και τις παγκόσμιες επιπτώσεις της. Τόνισε το ιστορικό υπόβαθρο του κινήματος  και την εξέλιξή του σε τρομοκρατική οργάνωση. Ο ειδικός τόνισε τη σημασία της κατανόησης των κοινωνικοπολιτικών παραγόντων που συμβάλλουν στη ριζοσπαστικοποίηση και τη στρατολόγηση ατόμων σε τρομοκρατικές ομάδες. Τόνισε επίσης την ανάγκη για διεθνή συνεργασία για την καταπολέμηση του διεθνικού χαρακτήρα της τρομοκρατίας και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών για την αντιμετώπιση του βίαιου εξτρεμισμού.

Ομιλητής 2 : Michael Gile s – Η απάντηση της Ινδίας στην τρομοκρατία και τις προκλήσεις της. Ο Michael Giles, ειδικός στην Ινδία, εστίασε στα αντιτρομοκρατικά μέτρα της Ινδίας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που θέτει το τρομοκρατικό δίκτυο Καλιστάν. Τόνισε την προληπτική προσέγγιση που ακολούθησαν οι ινδικές δυνάμεις ασφαλείας για την εξάρθρωση των τρομοκρατικών δικτύων του κινήματος στο Καλιστάν και την πρόληψη επιθέσεων. Ο ειδικός περιέγραψε τα νομικά και επιχειρησιακά πλαίσια που ισχύουν για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της ανταλλαγής πληροφοριών, των πρωτοβουλιών ανάπτυξης ικανοτήτων και της νομοθεσίας που στοχεύει στη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Τόνισε επίσης τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ινδικές υπηρεσίες ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της εξωτερικής υποστήριξης και χρηματοδότησης που παρέχεται σε ομάδες στο Καλιστάν από το Πακιστάν.

Ομιλητής 3 : Broaden Roth – Αντιμετώπιση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και ο ρόλος του Πακιστάν. Ο Broaden Roth, ειδικός στη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, έριξε φως στο κρίσιμο ζήτημα της χρηματοδότησης του τρομοκρατικού δικτύο Καλιστάν, με ιδιαίτερη έμφαση στον ρόλο που διαδραματίζει το Πακιστάν. Συζήτησε τους διάφορους διαύλους μέσω των οποίων διοχετεύονται κονδύλια σε τρομοκρατικές ομάδες και την ανάγκη για ισχυρά μέτρα για τη διακοπή αυτών των χρηματοοικονομικών ροών. Τόνισε τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας για τον εντοπισμό και την πρόληψη της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, ιδίως για την αντιμετώπιση της διασυνοριακής χρηματοδότησης από το Πακιστάν. Ζήτησε αυξημένο έλεγχο των οικονομικών συναλλαγών και ενισχυμένη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης.

Ομιλητής 4 : Mario Silva – Ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας και αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης. Ο Mario Silva, ειδικός στις διεθνείς σχέσεις και Πρόεδρος του IFFRAS, τόνισε τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής ομάδας Καλιστάν. Τόνισε τη σημασία της ανταλλαγής πληροφοριών, βέλτιστων πρακτικών και εμπειρογνωμοσύνης μεταξύ των χωρών για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της διεθνικής φύσης αυτής της απειλής. Τόνισε επίσης την ανάγκη για συντονισμένες προσπάθειες για την καταπολέμηση της ριζοσπαστικοποίησης, ιδιαίτερα μέσω πρωτοβουλιών που προάγουν τη συμπερίληψη, την εκπαίδευση και τη θρησκευτική ανεκτικότητα. Υπογράμμισε τη σημασία της αντιμετώπισης των κοινωνικοοικονομικών ανισοτήτων και της προώθησης της κοινωνικής συνοχής ως βασικών στοιχείων για την πρόληψη της αύξησης του εξτρεμισμού.

Συμπέρασμα : Η διάσκεψη με θέμα «Η Ινδία Αντιμετωπίζοντας την Τρομοκρατία ως Παγκόσμια Απειλή» παρείχε μια πλατφόρμα για εκτενείς συζητήσεις σχετικά με τις προκλήσεις που θέτει το τρομοκρατικό δίκτυο Καλιστάν και τη χρηματοδότηση τέτοιων δραστηριοτήτων από το Πακιστάν. Οι ομιλητές έριξαν φως στη φύση της τρομοκρατίας στο Καλιστάν στην απάντηση της Ινδίας σε αυτήν την απειλή, στο ρόλο του Πακιστάν στην υποστήριξη αυτών των δραστηριοτήτων και στη σημασία της διεθνούς συνεργασίας για την αντιμετώπιση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και της ριζοσπαστικοποίησης. Η διάσκεψη τόνισε την ανάγκη για ισχυρότερα μέτρα για τη διακοπή της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, την ενίσχυση της ανταλλαγής πληροφοριών και την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών της ριζοσπαστικοποίησης. Ελπίζεται ότι οι γνώσεις που αποκτήθηκαν από αυτή τη διάσκεψη θα συμβάλουν στις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και την προώθηση της ειρήνης και της ασφάλειας παγκοσμίως.

ΠΗΓΗ: International Forum For Right And Society

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube