REAL TIME |

Weather Icon

Γιώργος Κολοκασίδης: Αντίπαλον δέος στη φιλοτουρκική προσέγγιση του ΝΑΤΟ η Γαλλία

Γιώργος Κολοκασίδης: Αντίπαλον δέος στη φιλοτουρκική προσέγγιση του ΝΑΤΟ η Γαλλία

Γιώργος Κολοκασίδης: Αντίπαλον δέος στη φιλοτουρκική προσέγγιση του ΝΑΤΟ η Γαλλία

Την επίσκεψη Χριστοδουλίδη στη Γαλλία αποκωδικοποίησε ο Γιώργος Κολοκασίδης στις 2 Μαΐου 2023 μιλώντας στο Radio Proto και στους Μάριο Πούλλαδο και Χρήστο Μιχάλαρο.

Επιγραμματικά οι τοποθετήσεις του Γιώργου Κολοκασίδη

Η Γαλλία τηρεί στάση αυτόνομη έναντι των υπολοίπων χωρών της ΕΕ. Ακόμα και τώρα με το ουκρανικό μιλά για ανεξάρτητη θέση και να μην ταυτιζόμαστε με τους Αμερικανούς. Μπορεί να παίξει ρόλο. Απέναντι στη φιλοτουρκική προσέγγιση του ΝΑΤΟ η Γαλλία είναι αντίπαλο δέος. Χρήσιμη έναρξη μιας νέας πολιτικής για την Κύπρο οι σχέσεις με την Γαλλία. Το θέμα είναι τί θα τους πουλήσουμε… Ο Νίκος Χριστοδουλίδης εγκλωβίζεται στο πλαίσιο της πολιτικής Αναστασιάδη, δηλαδή στη συνέχιση της διαπραγμάτευσης. Αυτό είναι ανησυχητικό. Ο κ. Χριστοδουλίδης έχει την ευκαιρία να μιλήσει στον Μακρόν για μία διόρθωση της πορείας που έχει γίνει μέχρι σήμερα και να του ζητήσει τη στήριξη. Αυτήν τη διόρθωση δεν τη βλέπουμε. Αυτό ενδέχεται να είναι καταστροφικό.

Το έρεισμα των Γάλλων στην περιοχή: Εξαιτίας της χρησιμότητας της Κύπρου στην περιοχή, η Γαλλία θέλει να παίξει έναν ανεξάρτητο ρόλο. Αυτό είναι ένα χαρτί που μπορούμε να ενισχύσουμε με τους Γάλλους. Επίσης έχουν ισχυρή αμυντική βιομηχανία. Είναι μία πηγή προμηθειών αδιάλειπτη. Η αμερικανική πηγή είναι αμφίβολο αν μπορεί να αντικαταστήσει πηγές όπως η ρωσική. Έχουν προσχώματα. Αυτό μπορούμε να το ενισχύσουμε στον Μακρόν για στήριξη στο Κυπριακό. Το ζήτημα είναι τι ζητάμε. Ουσιαστικά δεσμευόμαστε σε συνέχιση της πεπατημένης. Το μόνο που ζητούμε από τον Μακρόν είναι «κάντε ό,τι μπορείτε για να συνεχίσετε τη διαπραγμάτευση».

Για την πώληση περιουσιών Ελληνοκυπρίων στα Βαρώσια: Η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει αυτά τα πράγματα. Δεν έχουμε μακροπρόθεσμη πολιτική αντοχής. Πρέπει να προστατέψουμε τον κόσμο που έχασε περιουσίες στα Κατεχόμενα. Πρέπει να αντέξει ο κόσμος και να διεκδικούμε όλοι μαζί. Ο κόσμος προσπαθεί να αντέξει οικονομικά. Η κυβέρνηση θα έπρεπε να λειτουργήσει και σε αυτό το επίπεδο, ενισχύοντας και τους ανθρώπους αυτούς.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube