Weather Icon

Έβγαλαν ξανά οι Τούρκοι μη επανδρωμένο στο Νότιο Αιγαίο – To «Μολών Λαβέ» του Κώστα Ηλιάκη, οδηγός για τους φρουρούς του Αιγαίου

Έβγαλαν ξανά οι Τούρκοι μη επανδρωμένο στο Νότιο Αιγαίο – To «Μολών Λαβέ» του Κώστα Ηλιάκη, οδηγός για τους φρουρούς του Αιγαίου

«Τέτοιους λεβέντες μαχητές σαν τον Κώστα Ηλιάκη,έβγαζαν, βγάζουν και πάντοτε θα βγάζουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις!», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος

Η Τουρκική παρουσία πάνω από το Νότιο Αιγαίο με ένα μη επανδρωμένο UAV ανήμερα των εκδηλώσεων μνήμης στην Κάρπαθο για τον ήρωα Σμηναγό Κώστα Ηλιάκη ίσως και να ήταν το «καμπανάκι» για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν. Αν και τους τελευταίους μήνες με απαρχή την 6η Φεβρουαρίου-όταν σημειώθηκε ο φονικός σεισμός στην Τουρκία-οι γείτονες έχουν σταματήσει να εισβάλλουν με μαχητικά πάνω από το Αιγαίο το μήνυμα επιφυλακής,ετοιμότητας και αποφασιστικότητας  που στέλνουν τα Ελληνικά «γεράκια» παραμένει το ίδιο.

Καθώς κανένας δεν γνωρίζει εάν μετά τις Τουρκικές εκλογές ή  όταν η Άγκυρα κρίνει ότι ήρθε και πάλι η ώρα επαναληφθεί το γνωστό συγκρουσιακό σκηνικό. Άλλωστε ο Τούρκος υπουργός άμυνας Χουλουσί Ακάρ φρόντισε να επαναλάβει εμφατικά  ότι ‘’σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιτρέψουμε το σφετερισμό των δικαιωμάτων μας, δεν θα επιτρέψουμε ποτέ τετελεσμένα γεγονότα στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο, στην Κύπρo».

Κάθε φορά που κάποιος Τούρκος ιπτάμενος κατά τη διάρκεια των σκληρών αερομαχιών πάνω από το Αιγαίο πετά με επικίνδυνο τρόπο κοντά σε μαχητικό της Πολεμικής μας Αεροπορίας το μυαλό κάθε Έλληνα ιπτάμενου πηγαίνει πίσω. Στις 23 Μαΐου 2006  όταν με εγκληματικό ελιγμό ο αεροπόρος της TuAF ανοιχτά της Καρπάθου χτύπησε την καλύπτρα του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη με αποτέλεσμα ο θαρραλέος ιπτάμενος να βρει ακαριαίο θάνατο και ο Τούρκος πιλότος να βρεθεί ζωντανός στη θάλασσα. Με τη συνέχεια να είναι γνωστή και δεκάδες μαχητικά και από τις δύο χώρες να βρίσκονται στον αέρα με το δάχτυλο στη σκανδάλη.

image272

Το σώμα του Κώστα Ηλιάκη δεν βρέθηκε ποτέ όμως κάθε φορά που κάποιο Ελληνικό μαχητικό πετά πάνω από το σημείο ‘’liaki’’ όπως έχουν ονομάσει οι ιπτάμενοι της HAF την περιοχή στη οποία ο Σμηναγός θυσιάστηκε πιστός στο σταθερό και επαναλαμβανόμενο «Μολών Λαβέ» της Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από το Αιγαίο.

H απάντηση ήρθε σήμερα με τον πλέον ηχηρό τρόπο από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ μπροστά από το μνημείο του ήρωα  Σμηναγού στην Κάρπαθο. «Τέτοιους λεβέντες μαχητές σαν τον Κώστα Ηλιάκη,έβγαζαν, βγάζουν και πάντοτε θα βγάζουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις!Μαχητές ατρόμητους, υπερήφανους, ετοιμοπόλεμους, ανυποχώρητους και απολύτως αποφασισμένους και αφοσιωμένους να κρατήσουν απόρθητα και απαραβίαστα τα ιερά και τα όσια του Έθνους σε ξηρά, θάλασσα και αέρα από οποιονδήποτε επιχειρήσει να κινηθεί εναντίον της Ελλάδας, και αυτός είναι μόνο ένας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Την ίδια ώρα δύο μαχητικά F-16 από την 343 Πολεμική Μοίρα του Κώστα Ηλιάκη στη Σούδα πετούσαν ξανά και ξανά πάνω από την Κάρπαθο και «όργωναν» το Νοτιοανατολικό Αιγαίο υπενθυμίζοντας ποιος είναι ο κυρίαρχος του Αρχιπελάγους. Από τις 6 Φεβρουαρίου τα Readiness της Πολεμικής Αεροπορίας παραμένου καθηλωμένα όμως η αίσθηση όλων είναι η ίδια. Αργά ή γρήγορα οι γείτονες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα επανέλθουν.

image364

«Κάποιοι μιλάνε για Γαλάζιες Πατρίδες  όμως οι γαλανοί Ελληνικοί ουρανοί είναι και θα παραμείνουν ελεύθεροι’’ ανέφερε με νόημα το πρώτο ‘’γεράκι’’ της Πολεμικής Αεροπορίας , Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς προσθέτοντας ότι ‘’γιαυτό το γαλάζιο θυσιάστηκε ο Κώστας Ηλιάκης και έδωσαν τη ζωή τους τόσοι Έλληνες αεροπόροι.Αυτό το γαλάζιο προστατεύουν τα ατσάλινα Ελληνικά φτερά από κάθε επιβουλή υπενθυμίζοντας καθημερινά ότι η ιστορία ούτε αλλοιώνεται ούτε παραχαράσσεται».

Οι ιπτάμενοι της Πολεμικής Αεροπορίας δεν έχουν σταματήσει ώρα να εκπαιδεύονται είτε σε Εθνικό επίπεδο, είτε συμμετέχοντας σε μεγάλες ασκήσεις με συμμάχους και φίλους πετώντας ημέρα και νύχτα πάνω από το Αιγαίο παρά την απουσία των γειτόνων. Και δηλώνουν έτοιμοι αν χρειαστεί να τιμήσουν τους νεκρούς συναδέλφους τους όπως ο Κώστας Ηλιάκης λειτουργώντας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

image449

 

Έβγαλαν ξανά οι Τούρκοι μη επανδρωμένο στο Νότιο Αιγαίο – To «Μολών Λαβέ» του Κώστα Ηλιάκη, οδηγός για τους φρουρούς του Αιγαίου

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube