Weather Icon
Γενικά θέματα 2 Μαΐου 2023

Ένας χρόνος χωρίς τον λέοντα του Πόντου, μητροπολίτη Δράμας Παύλο

Ένας χρόνος χωρίς τον λέοντα του Πόντου, μητροπολίτη Δράμας Παύλο

Τελέστηκε μνημόσυνο παρουσία μητροπολιτών και πλήθους κόσμου

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στη μητρόπολη Δράμας για το μνημόσυνο (φωτ.: Μητρόπολη Δράμας)

Υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας μπήκαν οι πιστοί στην εκκλησία προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη του λέοντα του Πόντου (φωτ.: Μητρόπολη Δράμας)

Το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Ιεράρχη, τον οποίο πολλοί χαρακτήρισαν ως λέοντα του Πόντου καθώς, σε όλη του τη ζωή ασχολήθηκε με τη μελέτη και τα δίκαια του Ποντιακού Ελληνισμού, τελέστηκε την Κυριακή των Μυροφόρων, στο μητροπολιτικό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Δράμας.

Στο μνημόσυνο συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Ξάνθης κ. Παντελεήμων, Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, Φιλίππων κ. Στέφανος και Δράμας κ. Δωρόθεος (φωτ.: Μητρόπολη Δράμας)
(Φωτ.: Μητρόπολη Δράμας)

Στο μνημόσυνο συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Ξάνθης κ. Παντελεήμων, Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, Φιλίππων κ. Στέφανος και Δράμας κ. Δωρόθεος.

(Φωτ.: Μητρόπολη Δράμας)

Στο τέλος του μνημοσύνου ο μητροπολίτης Δράμας αναφέρθηκε στον προκάτοχό του, σημειώνοντας ότι «μετέδιδε την αίσθηση της ζωντάνιας σε ό,τι έλεγε, σε ό,τι κήρυττε και έγραφε, σε ό,τι έπραττε και επιχειρούσε. Τίμησε τη Δράμα, συνοδεύοντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Ίμβρο, στην Καππαδοκία και στη Σουμελά. Τίμησε τη Δράμα, ανακομίζοντας τα ιερά λείψανα και μεταφέροντας την τιμή του οσίου Γεωργίου του νέου ομολογητή παντού, μέχρι και τη Γεωργία και τη Ρουμανία».

(Φωτ.: Μητρόπολη Δράμας)
(Φωτ.: Μητρόπολη Δράμας)
(Φωτ.: Μητρόπολη Δράμας)

Μετά το τέλος του μνημοσύνου, όλοι οι παρευρισκόμενοι μετέβησαν στο Μοναστήρι Αναλήψεως του Σωτήρος (Σίψα), όπου βρίσκεται ο τάφος του μακαριστού Δράμας Παύλου και τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του.

Στην αίθουσα του συσσιτίου της μητρόπολης Δράμας, το οποίο πρόκειται να επαναλειτουργήσει από αύριο, παρατέθηκε γεύμα προς τιμή των συμμετεχόντων (φωτ.: Μητρόπολη Δράμας)

pontosnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube