Weather Icon

Έκδοση Κενάν Αγιάς: Να πουλήσουμε την ψυχή μας στον διάβολο αλλά με… νομιμοφροσύνη

Έκδοση Κενάν Αγιάς: Να πουλήσουμε την ψυχή μας στον διάβολο αλλά με… νομιμοφροσύνη

Τραγικό! Η Κύπρος υποκύπτει και εκδίδει Κούρδο αγωνιστή

Η απόλυτη αλήθεια είναι πως η καταδίωξη του Κενάν Αγιάς είναι πολιτική. Τίποτε άλλο. Πολιτική. Όσα παρουσίασε εναντίον του η Γερμανία, που έβγαλε το ένταλμα, και η Τουρκία που είναι ο πρώτος διώκτης, είναι οι προφάσεις και οι σκοπιμότητες, που δίνουν τη νομιμοφάνεια.

Το τραγικό είναι ότι η κυπριακή Πολιτεία, από την κυβέρνηση και τη βουλή μέχρι τη Δικαιοσύνη και τους πολίτες, γνωρίζουν αυτή την απόλυτη αλήθεια. Αλλά, έκλεισαν τα μάτια για να παριστάνουν το σοβαρό κράτος, το έννομο, το ευρωπαϊκό. Πρόκειται, όμως, για υποκρισία. Του χειρίστου θεατρινισμού. Που τώρα θα την πληρώσει ένας ταλαιπωρημένος άνθρωπος, που πίστεψε ότι βρήκε στην Κύπρο καταφύγιο να συνεχίσει τη ζωή του (και τον πολιτικό αγώνα του για τα δικαιώματα του λαού του) χωρίς τον φόβο να βρεθεί ξανά στα μπουντρούμια.

Υποκρισία, γιατί δεν τολμούμε να πούμε την αλήθεια στους Ευρωπαίους. Στους Γερμανούς. Και θέλουμε να δείχνουμε ότι δεν παραβιάζουμε τους νόμους και τα διεθνή εντάλματα. Επιτέλους, όμως, ποια είναι η νομιμότητα που μας επιβάλλει να συμπεριφερόμαστε έτσι απέναντι στη χώρα που κατέχει τη μισή πατρίδα μας και απειλεί την υπόλοιπη; Ναι, σε αυτή την υπόθεση, είναι απέναντι στην Τουρκία που παριστάνουμε τους νομιμόφρονες, όχι απέναντι στη Γερμανία.

Το απλούστερο θα έπρεπε να λέμε, και θα το κατανοούσε όλος ο κόσμος αν το λέγαμε με θάρρος και ειλικρίνεια. Ότι δεν μπορούμε να αναγνωρίζουμε ως νόμιμο οτιδήποτε προέρχεται ή έχει εστία του την Τουρκία. Διότι, δεν είναι έννομο κράτος. Είναι ένα ισλαμοφασιστικό, σκοτεινό καθεστώς, που κατέχει παράνομα τη χώρα μας με 40.000 στρατιώτες και δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία. Εμείς γιατί αναγνωρίζουμε την Τουρκία ως νόμιμο κράτος; Ανησυχούμε ότι θα μας κατηγορήσει ότι δεν τηρούμε τους νόμους και τις διεθνείς συμβάσεις; Αυτοί που δεν επιτρέπουν ούτε καν σε πλοία και αεροπλάνα από την Κύπρο να περνούν από τα εδάφη τους;

Σε ένα κράτος όπου ο Γενικός Εισαγγελέας έχει το δικαίωμα για λόγους δημοσίου συμφέροντος και χωρίς άλλες εξηγήσεις, να διατάσσει αναστολές ποινικής δίωξης, ακόμα και σε ιδιωτικές υποθέσεις (η τελευταία αναστολή δίωξης ήταν για την ιδιωτική δίωξη του Μιχάλη Κατσουνωτού από την Άννα Αριστοτέλους και την Αθηνά Δημητρίου), και να τερματίζει την όποια προσπάθεια απονομής δικαιοσύνης, είναι αδύνατο να κατανοήσουμε όσους μας λένε πως δεν είναι λογικό να ζητείται παρέμβαση στη δικαιοσύνη. Ότι είναι ποινική υπόθεση και πρέπει να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.

Ουδείς ζήτησε παρέμβαση στη δικαστική διαδικασία. Αλλά, θα έπρεπε να υπάρξει παρέμβαση ώστε να μην φτάσει αυτή η υπόθεση στο δικαστήριο. Για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Ακριβώς, γιατί ισχύει αυτό που είπαμε στην αρχή: Ότι πρόκειται για πολιτική καταδίωξη με εστία την Τουρκία, και εμείς, ειδικά εμείς, θα έπρεπε να διαχωρίσουμε τη θέση μας, όχι να γίνουμε το κράτος που παραδίδει ως τρομοκράτη έναν διανοούμενο αγωνιστή της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Λες και δεν έχουμε ιδίαν πείρα από τις τουρκικές μεθόδους. Λες και δεν είναι έναν 54χρονο Ελληνοκύπριο, που κρατούν αυτή τη στιγμή ως όμηρο οι Τούρκοι στα κατεχόμενα (εδώ και δυο μήνες) επειδή ήθελαν να συλλάβουν τον αδελφό του, αλλά βρήκαν αυτόν! Λες και δεν γνωρίζουμε ότι η Άγκυρα θεωρεί τρομοκράτες όλους τους Κούρδους, που αγωνίζονται για την αυτονομία του Κουρδιστάν. Λες και συμφωνούμε μαζί τους!

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η απόφαση για την έκδοση του Κενάν Αγιάς. Είναι η όλη συμπεριφορά μας απέναντι στην Τουρκία. Θεωρεί την Κυπριακή Δημοκρατία εκλιπούσα, αλλά η Κυπριακή Δημοκρατία προσπαθεί να της αποδείξει ότι είναι υπαρκτή. Έχει ανάγκη να το αποδείξει αυτό στην Τουρκία με συμπεριφορές που δείχνουν δουλικότητα; Το αντίθετο θα έπρεπε να κάνει. Να την καταγγέλλει με κάθε ευκαιρία. Να την καταγγέλλει και για τις διώξεις των Κούρδων. Και να τους προστατεύει ανοικτά και δημόσια για να το ξέρουν και στην Τουρκία και στη Γερμανία. Ότι εμείς, οι καταδιωγμένοι από το φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας, στηρίζουμε με κάθε τρόπο όποιους αγωνίζονται εναντίον αυτού του διαβολικού καθεστώτος. Τι να την κάνουμε τη νομιμοφροσύνη αν πουλήσουμε τη ψυχή μας στο διάβολο;

Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube