Weather Icon

ΕΕ: Οι ΥΠΕΞ συζητούν νέες κυρώσεις κατά Ρωσίας και κρίση στο Σουδάν

ΕΕ: Οι ΥΠΕΞ συζητούν νέες κυρώσεις κατά Ρωσίας και κρίση στο Σουδάν

Η Ουγγαρία έχει επίσης απειλήσει να μπλοκάρει τον τελευταίο γύρο κυρώσεων

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεδριάσουν σήμερα στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν την επιβολή των νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας και την κρίση στο Σουδάν.

Οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει σε νέα τιμωρητικά μέτρα εναντίον της Ρωσίας που έχουν στόχο την καταστολή της παράκαμψης των κυρώσεων μέσω χωρών εκτός ΕΕ, όπως το Καζακστάν, η Αρμενία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 

Η Ουγγαρία έχει επίσης απειλήσει να μπλοκάρει τον τελευταίο γύρο κυρώσεων επειδή στον κατάλογο των εν δυνάμει στόχων έχει περιληφεί η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, η OTP. Η σχετική απόφαση απαιτεί ομοφωνία.

Νέες κυρώσεις πρόκειται να υιοθετηθούν σε βάρος του Ιράν εξαιτίας της καταστολής από το ιρανικό καθεστώς αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Η Τεχεράνη εκτέλεσε άλλους τρεις ανθρώπους σε σχέση με τις διαδηλώσεις. 

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ πρόκειται επίσης να συζητήσουν την κατάσταση στο Σουδάν αφού η Σαουδική Αραβία και οι Ηνωμένες Πολιτείες μεσολάβησαν για να συναφθεί μια επταήμερη κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στα εμπόλεμα μέρη, η οποία πρόκειται να τεθεί σήμερα σε εφαρμογή. 

Γεύμα εργασίας με τους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων βρίσκεται επίσης στην ατζέντα. Ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα θα συμμετάσχει στις συνομιλίες των ευρωπαίων ομολόγων του μέσω βίντεο. 

Πηγή Άρθρου: ΑΠΕ – ΜΠΕ, liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube