Weather Icon
Video , Τουρκία 17 Μαΐου 2023

Δημήτρης Σταθακόπουλος: Ούτε ο Ιμάμογλου δεν θα κέρδιζε τον Ερντογάν

Δημήτρης Σταθακόπουλος: Ούτε ο Ιμάμογλου δεν θα κέρδιζε τον Ερντογάν

Ο Δημήτρης Σταθακόπουλος , νομικός, Δρας Παντείου Πανεπιστημίου ( Οθωμανική Κοινωνία –ιστορία και πολιτισμός ) Συνεργάτης του Εργαστηρίου Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών ( ΕΤΕΜ ) του Παν.Πειραιά (ΠΑ.ΠΕΙ), μιλάει στον 98.4, λίγες μέρες μετά τον πρώτο γύρο των Τουρκικών εκλογών . Αναλύει γιατί επί 1,5 χρόνο επέμενε πως όταν κάνει εκλογές ο Ερντογάν, δεν θα τις κάνει για να τις χάσει και εξηγεί ποια κρίσιμα στοιχεία μέτρησαν στις επιλογές του ψηφοφόρου στην Τουρκία. Σημειώνει εμφατικά πως ο πρώτος γύρος κατέδειξε ότι το 50% των Τούρκων πολιτών ταυτίζεται απόλυτα με την ηγεσία Ερντογάν , την ώρα που η αντιπολίτευση με πολύ κόπο συγκρότησε μία ετερόκλητη συμμαχία. Από αυτήν όμως ήδη αναδείχθηκε ο ηγετικός ρόλος πλέον του Ιμάμογλου, που ανέλαβε και το βάρος της διαχείρισης της ήττας στον πρώτο γύρο.

Ο κ. Σταθακόπουλος , αναφέρθηκε διεξοδικά στην εξωτερική πολιτική Ερντογάν μετά τον δεύτερο γύρο των εκλογών , τονίζοντας ότι η νίκη του θα πρέπει να θεωρείται ήδη δεδομένη. Όπως είπε, ο Ερντογάν θα αυξήσει λεκτικά την πίεση και προς την Ελλάδα από τον Ιούλιο 100 χρόνια από την συνθήκη της Λωζάνης που θα την αποκαλέσει “νεκρή” και θα ενταθεί στη πορεία προς τα 100 χρόνια Τουρκικής Δημοκρατίας τον Οκτώβριο. Στο βάθος ο Ερντογάν θα ξεδιπλώσει μια σαφή ευρασιατική στροφή την οποία όμως όπως εκτιμά οι δυτικοί θα την αποδεχτούν φιλοδοξώντας να κρατήσουν μια ειδική σχέση με την Τουρκία .

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube