Weather Icon

Δηλώσεις Λαβρόφ για τον πόλεμο, τις ΗΠΑ, το Βερολίνο και τον Μακρόν

Δηλώσεις Λαβρόφ για τον πόλεμο, τις ΗΠΑ, το Βερολίνο και τον Μακρόν

Natalia Kolesnikova/Pool via REUTERS

Λαβρόφ: «Ειρήνη στην Ουκρανία όταν το θέλουν οι ΗΠΑ – Το Βερολίνο έχει ναζιστικά γονίδια»

Ολοένα και λιγότερο διπλωματικός καθίσταται ο ντε φάκτο κορυφαίος διπλωμάτης της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, που δήλωσε την Τετάρτη ότι η γερμανική ηγεσία έχει κληρονομήσει ναζιστικά γονίδια, ότι ο Γάλλος πρόεδρος είναι υποταγμένος στην Ουάσιγκτον και ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα τελειώσει όταν οι ΗΠΑ εγκαταλείψουν τους συμμάχους τους.

Η κρίση στην Ουκρανία θα μπορούσε να καταλήξει με τις ΗΠΑ να εγκαταλείπουν τους συμμάχους τους, όπως έχει συμβεί στην Αίγυπτο ή το Αφγανιστάν, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Tsargrad.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας υπενθύμισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «εγκατέλειψαν τότε τον Αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ», «εγκατέλειψαν την αφγανική ηγεσία, στην οποία βασίστηκαν κατά την 20ετή κατοχή αυτής της χώρας, κι ελπίζω ότι οι σύγχρονοι πολιτικοί δίνουν προσοχή στην ιστορία και στο πώς αναπτύσσονται οι σχέσεις με τον ηγεμόνα, ο οποίος θέλει να επιβληθεί με αυτή την ιδιότητα σε όλους», είπε ο κ. Λαβρόφ, θεωρώντας τη δυτική παρέμβαση στο Αφγανιστάν ως «κατοχή».

Δεν απέκλεισε ότι η ουκρανική κρίση θα μπορούσε να τελειώσει με παρόμοιο τρόπο. «Οι πολιτικοί επιστήμονες γράφουν πολλά για αυτό. Προβλέπουν ότι όλα αυτά θα συνεχιστούν όσο το χρειάζονται οι Αμερικανοί. Αυτοί οι άνθρωποι θα είναι στην εξουσία όσο τους χρειάζονται», είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ αναφερόμενος βεβαίως στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ανήμπορο να αντιδράσει στην αμερικανική πίεση χαρακτήρισε ο κ. Λαβρόφ τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν: «Ο Μακρόν, προφανώς, αισθάνεται αβοήθητος όταν μιλάει για τη στρατηγική αυτονομία της Ευρωπαϊκής Ενωσης εδώ και αρκετά χρόνια. Αισθάνεται σαν υποτελής των Ηνωμένων Πολιτειών. Νιώθει άβολα με αυτό. Δεν μπορεί να το κάνει», είπε.

Εκεί όμως που ξεσπάθωσε περισσότερο ο Ρώσος υπουργός ήταν όταν αναφέρθηκε στη γερμανική κυβέρνηση, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη Ζελένσκι στο Βερολίνο.

«Βλέποντας τις ενέργειες των παιδιών του γερμανικού στρατού και των ανδρών των SS που τώρα ηγούνται της Γερμανίας, αν και επιβεβαιώνω απόλυτα την αρχή ότι τα παιδιά δεν είναι υπεύθυνα για τους γονείς και τους παππούδες τους, είναι σαφές ότι η σημερινή γερμανική ηγεσία έχει κληρονομήσει σε μεγάλο βαθμό τα ναζιστικά γονίδια», είπε.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η ηγεσία της Γερμανίας, δηλώνοντας ότι η Ουκρανία χύνει αίμα για τις ευρωπαϊκές αξίες, «συσχετίζεται με το νεοναζιστικό καθεστώς» όπως χαρακτηρίζει η Μόσχα την εκλεγμένη κυβέρνηση στο Κίεβο.

Πηγή: TASS, Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube