Ο προφυλακισμένος ομογενής Φρέντι Μπελέρης αναδείχθηκε νικητής στις εκλογές για τον δήμο Χειμάρρας, επικρατώντας έναντι του υποψηφίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος Γκιόργκι Γκόρο μετά από ένα εκλογικό ντέρμπι.

Υποστηρικτές του Φρέντι Μπελέρη ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς στο άκουσμα της είδησης.

Νωρίτερα επικράτησε μικρή ένταση όταν διεκόπη η καταμέτρηση των ψήφων, με πολίτες να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους.

O Φρέντι Μπελέρης βρίσκεται προφυλακισμένος από το Σάββατο σε φυλακή των Τιράνων.

Στις εκλογές στον δήμο Φοινίκης νικητής αναδείχθηκε ο υποψήφιος του Κόμματος των Ελλήνων για το Μέλλον (ΜΕΓΑ) σε συνασπισμό με το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα, Ρωμαίος Τσάκουλης με 41% των ψήφων έναντι 29 % αντίστοιχα που πήραν οι δύο αντίπαλοί του.

Στον δήμο Δρόπολης νικητής με 80% των ψήφων είναι ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Δημητράκης Τόλης.

Κατά τη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε αδιανόητη και απαράδεκτη τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη και προειδοποίησε σε αυστηρό ύφος πως θα υπάρξουν σημαντικές επιπτώσεις στις ελληνοαλβανικές σχέσεις, εφόσον συνεχισθεί η στάση αυτή από τα Τίρανα: «Πήγα ως πρωθυπουργός πριν από λίγο καιρό στη Χειμάρρα και τόνισα ότι η Ελλάδα θα είναι αρωγός της εθνικής μας μειονότητας. Να γνωρίζει η Αλβανία ότι θα επηρεάσει τις διμερείς μας σχέσεις, αλλά και τον δρόμο της Αλβανίας προς την Ευρώπη, δεν θα ανεχτώ τέτοιες συμπεριφορές σε βάρος της εθνικής μας μειονότητας» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ναυτεμπορική