REAL TIME |

Weather Icon

Ανησυχία στις Υπηρεσίες Ασφαλείας για τη χρήση τεχνολογίας YSMS από τρομοκράτες στο Κασμίρ ενόψει της συνόδου κορυφής των G20

Ανησυχία στις Υπηρεσίες Ασφαλείας για τη χρήση τεχνολογίας YSMS από τρομοκράτες στο Κασμίρ ενόψει της συνόδου κορυφής των G20

Ανησυχία επικρατεί στις υπηρεσίες ασφαλείας της Ινδίας για τη χρήση τεχνολογίας υψηλής τεχνολογίας από τους τρομοκράτες “Lashkar-e-Taiba” στο Ρατζουρί και το Πόοντς. Σύμφωνα με ινδικά ΜΜΕ οι τρομοκράτες είναι εξοπλισμένοι με τεχνολογία YSMS, η οποία χρησιμοποιήθηκε παλαιότερα σε θανατηφόρες επιθέσεις του 2016 και του 2019.


Σε μια πρόσφατη συνάντηση κορυφαίων αξιωματούχων ασφαλείας, συζητήθηκε η χρήση των YSMS και τα προβλήματα στον εντοπισμό τρομοκρατών λόγω του μη ψηφιακού αποτυπώματος κρυπτογραφημένων μηνυμάτων πολύ υψηλής συχνότητας (VHF) χωρίς δεδομένα ή οποιονδήποτε τηλεπικοινωνιακό φορέα.

Οι αξιωματούχοι μίλησαν για το πώς οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν τηλέφωνα χωρίς κάρτες SIM. Αυτά τα τηλέφωνα συνδυάζονται με ραδιοφωνικές συχνότητες μέσω Bluetooth για την αποστολή μηνυμάτων και λεπτομερειών τοποθεσίας για βοήθεια σε άλλες συσκευές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών ανησυχούν για ομάδες τρομοκρατών “Lashkar” που σταθμεύουν στο Ρατζουρί και το Πόοντς.

Σύμφωνα με πηγές, υπάρχουν 12 από αυτούς που είναι πολύ καλά εκπαιδευμένοι. Οι τρομοκράτες έχουν χωριστεί τρεις ομάδες με τρεις οδηγούς για υποστήριξη και καθοδήγηση.

Οι τρομοκράτες παιρνούν μέσα από ασφαλή περάσματα και επιτίθενται στις δυνάμεις ασφαλείας! Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δίνουν τα ινδικά ΜΜΕ, έχουν εκπαιδευτεί από τον Σατζίντ Τζατ του Λασκάρ.

Στόχος τους είναι να οργανώσουν μια επίθεση στο Τζαμού και Κασμίρ κατά τη διάρκεια της συνάντησης των G20 που θα πραγματοποιηθεί σε μια εβδομάδα και να δημιουργήσουν μια “κατάσταση τύπου 26/11” (Στις 26/11/2008 είχε γίνει η τρομοκρατική επίθεση στη Βομβάη με 101 νεκρούς…) ώστε ο αγώνας να μπορεί να συνεχιστεί για λίγες μέρες σε μια εποχή που ξένοι επισκέπτες βρίσκονται στο Τζαμού και Κασμίρ, δήλωσαν οι πηγές.

Το YSMS είναι επικοινωνία μέσω VHF (πολύ υψηλή συχνότητα) με τη βοήθεια ενός smartphone. Σύμφωνα με παλαιότερη έκθεση, οι τρομοκράτες χρησιμοποιούσαν τηλέφωνα χωρίς SIM και τα σύζευζαν με ραδιοφωνικές συσκευές για να μεταδώσουν μηνύματα, εκκλήσεις SOS και ακόμη και την ακριβή τοποθεσία σε άλλες συζευγμένες συσκευές χρησιμοποιώντας οπτική επαφή. Μάλιστα δημοσιεύματα συγκεκριμένα έκαναν λόγο, ότι οι τρομοκράτες χρησιμοποιούσαν ένα συνδυασμό Dark Web & Encryption Tech.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube