ΗΠΑ , Τουρκία 14 Μαΐου 2023

Αμερικανή πρεσβεία στην Τουρκία προς πολίτες της: ”Να αποφύγετε χώρους πολιτικών συγκεντρώσεων, υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης”

Αμερικανή πρεσβεία στην Τουρκία προς πολίτες της: ”Να αποφύγετε χώρους πολιτικών συγκεντρώσεων, υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης”

Λίγες ώρες έμειναν για τις κρίσιμες εκλογές στην Τουρκία και άπαντες περιμένουν με αγωνία το αποτέλεσμα.

Μάλιστα, πριν λίγα 24ωρα, η αμερικανή πρεσβεία στην Τουρκία εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: ”Μήνυμα προς τους πολίτες των ΗΠΑ: Εθνικές εκλογές στην Τουρκία”.

Αναλυτικά:

”Οι εθνικές εκλογές στην Τουρκία έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν την Κυριακή, 14 Μαΐου. Εάν κανένας υποψήφιος για την προεδρία δεν εξασφαλίσει πάνω από το 50 τοις εκατό των ψήφων στις 14 Μαΐου, θα διεξαχθεί δεύτερος γύρος στις 28 Μαΐου. Οι πολιτικές συγκεντρώσεις και άλλες μεγάλες συγκεντρώσεις είναι κοινές σε όλη την Τουρκία κατά την εκλογική περίοδο. Όπως συμβαίνει με όλες τις μεγάλες συγκεντρώσεις, υπάρχει ο κίνδυνος σύγκρουσης και συνιστάται στους πολίτες των ΗΠΑ να αποφεύγουν τα πλήθη, να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και να γνωρίζουν το περιβάλλον τους και να παρακολουθούν τακτικά αξιόπιστες πηγές μέσων ενημέρωσης για ενημερώσεις.

Ενέργειες που πρέπει να γίνουν:

Αποφύγετε χώρους πολιτικών συγκεντρώσεων και άλλες μεγάλες συγκεντρώσεις.
Να είστε προσεκτικοί εάν απροσδόκητα βρίσκεστε κοντά σε μεγάλες συγκεντρώσεις ή διαμαρτυρίες.
Κρατήστε χαμηλό προφίλ.
Εγγραφείτε στο Πρόγραμμα Εγγραφής Smart Traveler (STEP) για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις.
Ανατρέξτε στον ιστότοπό μας για τις πιο πρόσφατες ειδοποιήσεις και μηνύματα για πολίτες των Η.Π.Α.

 

Αποκλειστικό-Αμερικανή πρεσβεία στην Τουρκία προς πολίτες της: ”Να αποφύγετε χώρους πολιτικών συγκεντρώσεων, υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης”

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube