Weather Icon

Ζαχάροβα: Οι μαριονέτες των ΗΠΑ είναι απίθανο να εκτιμήσουν οποιαδήποτε έκκληση για ειρήνη στην Ουκρανία

Ζαχάροβα: Οι μαριονέτες των ΗΠΑ είναι απίθανο να εκτιμήσουν οποιαδήποτε έκκληση για ειρήνη στην Ουκρανία

Η θέση της Ρωσίας για παρέμβαση Xi στο Ουκρανικό

«Έχουμε σημειώσει την προθυμία της Κίνας να καταβάλει προσπάθειες για να ξεκινήσει μια διαδικασία διαπραγμάτευσης», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών

Η Μόσχα εκτιμά την προθυμία του Πεκίνου να καταβάλει προσπάθειες προκειμένου να ξεκινήσει μια διαδικασία διαπραγμάτευσης για το ζήτημα της Ουκρανίας, αλλά το Κίεβο είναι απίθανο να εκτιμήσει τις εκκλήσεις για ειρήνη, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.

«Έχουμε σημειώσει την προθυμία της Κίνας να καταβάλει προσπάθειες για να ξεκινήσει μια διαδικασία διαπραγμάτευσης. Μπορούμε να δούμε ότι οι θεμελιώδεις προσεγγίσεις μας είναι σύμφωνες με το έγγραφο θέσεων που δημοσίευσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών στις 24 Φεβρουαρίου», είπε, σχολιάζοντας την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των προέδρων Xi Jinping της Κίνας και Vladimir Zelensky της Ουκρανίας.

«Μέχρι στιγμής, το καθεστώς του Κιέβου απορρίπτει όλες τις εύλογες πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην εξεύρεση πολιτικής και διπλωματικής λύσης στην ουκρανική κρίση», πρόσθεσε η Zakharova.

Η Ρωσίδα αξιωματούχος σημείωσε πως οι ουκρανικές αρχές και οι δυτικοί προστάτες τους είχαν ήδη καταστήσει σαφές πώς θα μπορούσαν να τορπιλίσουν τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες.

«Κατά τη δική τους παραδοχή, χρειάζονταν μόνο τις Συμφωνίες του Μινσκ για να κερδίσουν χρόνο και να αυξήσουν τις επιθετικές τους ικανότητες. Την άνοιξη του 2022, απέρριψαν ξαφνικά τις ειρηνευτικές συμφωνίες που επρόκειτο να καταλήξουν τα μέρη με πρωτοβουλία του Κιέβου. Ο Volodymyr Zelensky υπέγραψε ακόμη και νόμο για Απαγόρευση οποιασδήποτε συνομιλίας με τον Ρώσο Πρόεδρο Vladimir Putin. «Oι μαριονέτες της Ουάσιγκτον είναι απίθανο να εκτιμήσουν οποιαδήποτε έκκληση για ειρήνη», τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube