Weather Icon
Ουγγαρία , Ουκρανία 30 Απριλίου 2023

ΥΠΕΞ Ουγγαρία: Αχάριστος ο Zelensky. Φιλοξενούμε πάνω από ένα εκατ. Ουκρανούς πρόσφυγες

ΥΠΕΞ Ουγγαρία: Αχάριστος ο Zelensky. Φιλοξενούμε πάνω από ένα εκατ. Ουκρανούς πρόσφυγες

Ούγγροι της Υπερκαρπαθίας έχουν πέσει θύματα στον πόλεμο

Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto επέκρινε σφοδρά τη στάση του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky για αχαριστία, σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook την Κυριακή 30 Απριλίου.

«Σύμφωνα με τον Zelensky , η συμπεριφορά της Ουγγαρίας είναι απαράδεκτη για μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ. Λοιπόν, ευτυχώς, δεν εξαρτάται από αυτόν», σημείωσε.

Ο ουγγρικός λαός, υπενθύμισε ο Szijjarto, είχε ήδη πληρώσει πολύ υψηλό τίμημα για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, «όπου πέθαναν πολλοί Ούγγροι της Υπερκαρπάθιας».
«Εάν αυτή η δήλωση σημαίνει: Ευχαριστώ τους Ούγγρους που δέχτηκαν περισσότερους από ένα εκατομμύριο Ουκρανούς πρόσφυγες και τους φρόντισαν με σεβασμό, σας ευχαριστώ επίσης για τη συνεχή βοήθεια!».

Τότε η απάντησή μας είναι: «Παρακαλώ, μπορείτε να συνεχίσετε να υπολογίζετε εμάς», τόνισε ο διπλωμάτης.

Το Σάββατο 29 Απριλίου 2023 ο Zelensky κατηγόρησε τη Βουδαπέστη ότι υποστηρίζει τη Μόσχα και σημείωσε ότι η χώρα του ΝΑΤΟ «δεν πρέπει να υποδεικνύει σ την Ουκρανία αν να πάει ή όχι στη συμμαχία, γιατί τότε «δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σύμμαχος».

Τον Μάρτιο, ο Szijjártó δήλωσε ότι η Ουγγαρία δεν θα υποστηρίξει καμία σημαντική πρωτοβουλία του Κιέβου για εισδοχή στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ έως ότου αποκατασταθούν τα δικαιώματα των Ούγγρων της Υπερκαρπάθιας.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube