Weather Icon
Γενικά θέματα 14 Απριλίου 2023

Ξαφνικά σε ύψιστη πολεμική ετοιμότητα ο ρωσικός στόλος Ειρηνικού

Ξαφνικά σε ύψιστη πολεμική ετοιμότητα ο ρωσικός στόλος Ειρηνικού

Επίσκεψη στη Μόσχα θα πραγματοποιήσει στις 16/4 ο Κινέζος υπουργός Άμυνας

Σε επιφυλακή και σε ύψιστη πολεμική ετοιμότητα τέθηκε αιφνίδια νωρίτερα σήμερα Παρασκευή 14/4 ο ρωσικός στόλος στον Ειρηνικό, εξέλιξη που αποδίδεται στο πλαίσιο αξιολόγησης της προετοιμασίας των ρωσικών ναυτικών δυνάμεων.
Αυτό υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας.
«Σύμφωνα με απόφαση του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, και προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση και να βελτιωθεί η ετοιμότητα των στρατιωτικών οργάνων διοίκησης και ελέγχου, στρατευμάτων και δυνάμεων να επιλύσουν εργασίες για τον επιδιωκόμενο σκοπό τους σε όλες τις στρατηγικές κατευθύνσεις , το ρωσικό υπουργείο Άμυνας συνεχίζει την πρακτική της διεξαγωγής απροειδοποίητων επιθεωρήσεων. Σήμερα, από τις 09:00 (ώρα Βλαδιβοστόκ, 02:00 ώρα Μόσχας), ο στόλος του Ειρηνικού σε πλήρη ισχύ τέθηκε σε επιφυλακή και σταδιακά έφτασε στον υψηλότερο βαθμό πολεμικής ετοιμότητας» υπογράμμισε ο Shoigu.Στη Μόσχα ο υπουργός Άμυνας της Κίνας

Εν τω μεταξύ, έγινε γνωστό πως ο υπουργός Άμυνας της Κίνας Li Shangfu θα μεταβεί στη Ρωσία την Κυριακή 16 Απριλίου.
«Έπειτα από πρόσκληση από τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Sergei Shoigu, ο υπουργός Άμυνας Li Shangfu θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία από τις 16 ως τις 19 Απριλίου», ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube