ΗΠΑ , Τουρκία 3 Απριλίου 2023

Τουρκία: Το ξαναπαίζει αντιαμερικανός ο Ερντογάν, για να συσπειρώσει τους εθνικιστές

Τουρκία: Το ξαναπαίζει αντιαμερικανός ο Ερντογάν, για να συσπειρώσει τους εθνικιστές
AP Photo/Burhan Ozbilici

Ερντογάν προς Μπάιντεν: Στις εκλογές πρέπει να δώσουμε ένα μάθημα στην Αμερική

Υπονοώντας ότι ο Τζο Μπάιντεν συμμετέχει σε δραστηριότητες υπέρ της αντιπολίτευσης, ο Ερντογάν δήλωσε πως «πρέπει να δώσουμε ένα μάθημα στην Αμερική σε αυτές τις εκλογές

Με σκληρή γλώσσα μίλησε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατά του Τζο Μπάιντεν με αφορμή την επίσκεψη του πρέσβη των ΗΠΑ, Τζεφ Φλέικ, στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Αφού επισήμανε ότι συνομιλητής του Φλέικ στην Τουρκία είναι η Προεδρία, ο Ερντογάν δήλωσε ότι δεν θα συναντηθεί πλέον με τον Αμερικανό πρέσβη, ο οποίος συναντάται συνεχώς με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης.

Υπονοώντας ότι ο Τζο Μπάιντεν συμμετέχει σε δραστηριότητες υπέρ της αντιπολίτευσης, ο Ερντογάν σχολίασε πως «πρέπει να δώσουμε ένα μάθημα στην Αμερική σε αυτές τις εκλογές. Ο Τζο Μπάιντεν μιλάει από εκεί, τι κάνει εδώ ο πρεσβευτής του Μπάιντεν; Πηγαίνει και επισκέπτεται τον κ. Κεμάλ (σ.σ. Κιλιτσντάρογλου). Είναι ντροπή, βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει. Εσείς είστε ο πρεσβευτής. Ο συνομιλητής σας εδώ είναι ο Πρόεδρος.

Με ποιο πρόσωπο θα ζητάτε από εδώ και στο εξής ραντεβού από τον Πρόεδρο; Οι πόρτες μας είναι κλειστές γι’ αυτόν, δεν θα τον ξαναδείτε ποτέ. Θα ξέρετε τα όριά σας. Θα ξέρετε το καθήκον σας ως πρέσβης. Θα μάθεις πώς λειτουργεί ένας πρέσβης. Αν δεν το μάθετε αυτό, αυτή η πόρτα δεν είναι περαστικό πανδοχείο, δεν μπορείτε να μπείτε. 

Γι’ αυτό ελπίζω ότι προετοιμαζόμαστε καλά για τις 14 Μαΐου, πάμε καλά. Με τη χάρη του Αλλάχ, έχουμε ιδιαίτερα περισσότερους από έξι εκατομμύρια νέους ανθρώπους. Η στάση αυτών των νέων ανθρώπων στις εκλογές είναι πολύ, πολύ σημαντική».

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube