REAL TIME |

Weather Icon
Τουρκία 22 Απριλίου 2023

Τουρκία: Ακύρωση επίσκεψης Κιλιτσντάρογλου λόγω επεισοδίων «θρησκευτικής» βίας

Τουρκία: Ακύρωση επίσκεψης Κιλιτσντάρογλου λόγω επεισοδίων «θρησκευτικής» βίας

Προβοκάτσια ισλαμιστών κατά Κιλιστντάρογλου στο Αντίγιαμαν

Περιστατικά «θρησκευτικής» βίας ξεσπούν στην Τουρκία καθώς η χώρα μπαίνει στην τελευταία ευθεία πριν από τις προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές. Η θρησκευτική πόλωση φαίνεται ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο ύστερα από τη δημόσια παραδοχή του Κιλιτσντάρογλου ότι είναι «Αλεβίτης» αλλά και την επίμονη προβολή του προέδρου Ερντογάν του Σουννιτικού Ισλάμ ως του «σωστού» Ισλάμ.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, τέτοιο περιστατικό καταγράφηκε χθες Παρασκευή, κατά την περιοδεία του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στην σεισμόπληκτη επαρχία Αντίγιαμαν όπου επισκέφθηκε νεκροταφείο της περιοχής και στάθηκε μπροστά σε τάφους θυμάτων για να προσευχηθεί. Εκεί, δέχθηκε τον προπηλακισμό ενός άνδρα, που αντέδρασε έντονα, φωνάζοντας ότι ο Κιλιτσντάρογλου δεν ξέρει να προσεύχεται.

Στη συνέχεια ο Κιλιτσντάρογλου και η συνοδεία του επισκέφθηκαν ταφικό μνημείο στην ίδια περιοχή όπου και πάλι υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος επιτέθηκαν εναντίον της αυτοκινητοπομπής, επιτέθηκαν φραστικά και σωματικά κατά μελών της συνοδείας του Κιλιτσντάρογλου χτυπώντας το όχημα όπου επέβαινε και βρίζοντάς τον. «Μην έρχεστε εδώ» φώναζαν μερικοί.

Μετά τα επεισόδια, ο Κ. Κιλιτσντάρογλου ακύρωσε το πρόγραμμά του στην περιοχή και αποφάσισε να επιστρέψει στην Άγκυρα, επειδή ήθελε να αποφύγει μια αιματηρή αντιπαράθεση που θα μπορούσε να επισκιάσει τις εκλογές».

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube