Το πνεύμα του Κυριάκου Μάτση ζει και βασιλεύει στην Κύπρο! Τρομερό μήνυμα στο πανό μαθητών στο «Στάδιο Ελευθερία» για την ΕΟΚΑ

Το πνεύμα του Κυριάκου Μάτση ζει και βασιλεύει στην Κύπρο! Τρομερό μήνυμα στο πανό μαθητών στο «Στάδιο Ελευθερία» για την ΕΟΚΑ

«Ου περί Ομοσπονδίας τον αγώνα ποιούμεθα αλλά περί ενώσεως», ανέφερε το πανό της ΕΦΕΝ

Ένα πανό με πολύ μεγάλο νόημα ανήρτησε η Αυτόνομη Κίνηση Μαθητών «Εθνική Φωνή Ελληνόψυχων Νέων» κατά την παρουσία της στην πανηγυρική εκδήλωση που διοργάνωσε το Σάββατο 1 Απριλίου 2023, στο «Στάδιο Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία», στη Λευκωσία, το Υφυπουργείο Πολιτισμού της Κύπρου με τον Σύνδεσμο Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-59,  το Ίδρυμα Απελευθερωτικού Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-59 και το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-59, στο περιθώριο του τελικού του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών 2022-23 στο Χάντμπολ ανάμεσα σε Ανόρθωση με τον Παρνασσό Στροβόλου.

«Ου περί Ομοσπονδίας τον αγώνα ποιούμεθα αλλά περί ενώσεως», ανέφερε το μήνυμα των μαθητών, το οποίο ήταν μία παράφραση της απάντησης του αγωνιστή της ΕΟΚΑ Κυριάκου Μάτση στον βρετανό κυβερνήτη, στρατάρχη Χάρντινγκ όταν προσπάθησε να τον εξαγοράσει, όταν συνελήφθη το 1956, μία απάντηση, την οποία ο  θυμόταν από του αρχαίου Ηροδότου την Ιστορία όπου περιέγραφε την ελληνική αντίσταση στους Πέρσες εισβολείς των Μηδικών Πολέμων του 480 προ Χριστού.

Το πανό των παιδιών της ΕΦΕΝ περιείχε ένα ξεκάθαρο μήνυμα κατά της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, αλλά και ένα δεύτερο που αφορά τον στόχο του αγώνα της ΕΟΚΑ, δηλαδή την Ένωση με την Ελλάδα. Οι μαθητές έδειξαν με την κίνησή τους, ότι το πνεύμα του ηρωικού “Μιλτιάδη” της ΕΟΚΑ ζει και βασιλεύει στην Κύπρο.


«ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ 1ης Απριλίου

Το Σάββατο 1 Απριλίου 2023, παρευρεθήκαμε στο ετήσιο τρισάγιο μνημόσυνο, των Ηρώων της Δοξασμένης ΕΟΚΑ, στα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου και καταθέσαμε στεφάνι.

Έπειτα, δώσαμε το παρόν μας, στην πανηγυρική εκδήλωση που διοργάνωσε  το Υφυπουργείο Πολιτισμού, ο Σύνδεσμος Αγωνιστών Ε.Ο.Κ.Α 1955-59, το Ίδρυμα Απελευθερωτικού Αγώνα Ε.Ο.Κ.Α 1955-59, το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-59, στο Στάδιο «Ελευθερία».

Ως τα ελληνικά νιάτα του τόπου, δώσαμε δυναμικά το παρόν μας στις εκδηλώσεις για τους εορτασμούς της 1ης Απριλίου, της σημαντικότερης επετείου του νησιού μας. 68 χρόνια από εκείνη την ένδοξη μέρα, που οι αγωνιστές μας πήραν την ανηφοριά, πήραν τα μονοπάτια που παν στη Λευτεριά.  68 χρόνια μετά, εμείς μπροστάρηδες στον Αγώνα, να υπενθυμίζουμε ότι ο στόχος της ΕΟΚΑ και του Ελληνισμού ήταν ένας:  Ένωσις και μόνον Ένωσις!  Δεν αναιρείται, δεν καταργείται, δεν εγκαταλείπεται. Τζι ας γενεί το γαίμαν μας αυλάτζιν», αναφέρει η ανάρτηση της ΛΕΦΕΝ.

Οι κυπριακές λίρες με την Ελισάβετ το 1955 και το «Ου περί χρημάτων» της ΕΟΚΑ

Στο καθαρά αθλητικό κομμάτι, η Sabbianco Aνόρθωση κέρδισε στον τελικό του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών 2022-23 τον Παρνασσό με 28-23 και στέφθηκε για τρίτη διαδοχική χρονιά Κυπελλούχος Κύπρου στο Χάντμπολ. 

To Κλειστό Γυμναστήριο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία» είναι κλειστό αθλητικό στάδιο στην Έγκωμη στην Κύπρο. Ανήκει στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και βρίσκεται δίπλα από το Μακάρειο Στάδιο. 

Η Έγκωμη είναι δήμος της επαρχίας Λευκωσίας στην Κύπρο. Αποτελεί ένα από τους δώδεκα δήμους της επαρχίας Λευκωσίας. Μετά την τουρκική εισβολή του 1974, ένα μέρος της διοικητικής έκτασης του Δήμου Έγκωμης βρίσκεται εντός της Νεκρής Ζώνης.

ΠΗΓΗ: Sportdog.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube