Weather Icon
Πακιστάν , Ρωσία 20 Απριλίου 2023

To Πακιστάν θα προμηθευθεί αργό πετρέλαιο με έκπτωση από τη Ρωσία

To Πακιστάν θα προμηθευθεί αργό πετρέλαιο με έκπτωση από τη Ρωσία

Το Πακιστάν έδωσε την πρώτη παραγγελία

Πηγή Άρθρου: Reuters, liberal.gr

Το Πακιστάν έδωσε την πρώτη του παραγγελία για ρωσικό αργό πετρέλαιο με έκπτωση στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας που συνήφθη μεταξύ του Ισλαμαμπάντ και της Μόσχας, δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας, ενώ ένα φορτίο θα καταπλεύσει στο λιμάνι του Καράτσι τον Μάιο.

Η συμφωνία προβλέπει ότι το Πακιστάν θα αγοράζει μόνο αργό πετρέλαιο, όχι διυλισμένα καύσιμα, και οι εισαγωγές αναμένεται να φθάσουν τα 100.000 βαρέλια την ημέρα, εάν η πρώτη συναλλαγή ολοκληρωθεί ομαλά, δήλωσε ο υπουργός Musadik Malik στο Reuters το βράδυ της Τετάρτης.

«Οι παραγγελίες μας είναι έτοιμες, το έχουμε ήδη τοποθετήσει», δήλωσε.

«Ναι, είναι αλήθεια ότι θα παίρνουμε μόνο αργό, όχι διυλισμένο πετρέλαιο», είπε ο Μαλίκ απαντώντας σε ερώτηση για να επιβεβαιώσει πληροφορίες πηγών αν αυτό είναι σωστό.

Είπε ότι το διυλιστήριο του Πακιστάν (PRL) θα διυλίσει αρχικά το ρωσικό αργό, ενώ αργότερα θα συμπεριληφθούν και άλλα διυλιστήρια μετά από δοκιμαστική λειτουργία.

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Νικολάι Σουλγκίνοφ ηγήθηκε αντιπροσωπείας στο Ισλαμαμπάντ τον Ιανουάριο για συνομιλίες σχετικά με τη συμφωνία, μετά τις οποίες δήλωσε ότι οι εξαγωγές πετρελαίου στο Πακιστάν θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μετά τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube